Herr: Svensson glad att vara åter

Svensson tillbakaSverige genomförde sitt första träningspass på tisdagen i Wien inför lördagens VM-kval mot Kroatien i Zagreb.
- Vi var inte så många men vi som var med genomförde ett bra pass, tyckte Henrik Larsson på presskonferensen efteråt.
Extra glad var Anders Svensson, som missat matcherna mot Bulgarien och Ungern p g a knäskada.
- Härligt att vara med gänget igen, det är inte lätt att sitta hemma och se matcherna på TV för det är jättenervöst. Det här ska bli jättekul, och jag känner mig i bra form och har inga problem med knäet, menade Anders.
Sånär som på Ibrahimovic och Ljungberg var alla på plats till tisdagens träning, även om sju spelare valde att rehabträna efter tuffa matcher i helgen och på måndagen.
Henke längtar till lördagHenrik Larsson menade att Kroatien är en mycket svår motståndare.
- Det är ett disciplinerat lag med ett bra försvarsspel och som kan utnyttja fasta situationer som mot oss i Göteborg. Det är en bra fotbollsnation helt enkelt, men det är vi också. Vi var besvikna att vi förlorade förra hösten, så vi har sett fram emot den här matchen ett tag.
Det förväntas bli ett starkt publiktryck, men det bekommer inte "Henke".
- För mig spelar det ingen roll alls, vi har spelare som är vana från klubblagen att spela viktiga matcher med mycket publik som lever sig in i matcherna. Jag var med Celtic, i slutet nån gång 1998 eller -99, och spelade i Zagreb, och det var högljutt och vi förlorade, men det är sådant vi klarar av, menade Henrik.
Förbundskapten Lars Lagerbäck och läkaren Magnus Forssblad redovisade att Zlatan Ibrahimovic kände sig bättre i sitt skadade knä efter ett nytt rehabpass i Turin. Samt att Fredrik Ljungberg ansluter tisdag kväll.
- Vi avvaktar och ser förloppet med Zlatans skada dag för dag, och när Zlatan känner sig tillräckligt bra så ansluter han. Vi brukar ju säga att kvällen före är en gräns när vi har matchgenomgång, men vi får se hur det blir sa Lagerbäck.
Han avvisade helt påståendena om att Juventus "kör över" landslagsledningen när det gäller rehabiliteringen av svenskens skada.
- Det är patetiskt, vi har de bästa relationerna med Juventus och även med andra klubbar - och framförallt med våra spelare, menade Lagerbäck.
Henrik Larsson menade att det inte är livsviktigt att han får träna flera pass med Zlatan för att samarbetet ska fungera dem emellan på lördag.
- Zlatan kan vårt spelsystem och han har spelat och matchat flitigt i sitt klubblag, så om han gör ett, två eller tre pass med oss före matchen spelar ingen roll. Dessutom har vi många bra spelare med oss om det skulle vara så att Zlatan inte kan spela, menade Larsson.
Ett stort pressuppbåd från Kroatien, Österrike, Tyskland och självfallet Sverige följer landslagets träningsläger.
Det märks att det är stora saker på gång!
VM-kval Grupp 8
8 oktober 20.15
Maksimir, Zagreb
Kroatien-Sverige
Domare
: Massimo De Santis, Italien. Ass.domare: Marco Ivaldi & Alessandro Griselli, båda Italien. Fjärdedomare: Paolo Bertini, Italien.
12 oktober 19.30
Råsunda
Sverige-Island

Domare: Valentin Ivanov, Ryssland. Ass.domare: Jevgenij Volnin & Nikolaij Golubev, båda Ryssland. Fjärdedomare: Jurij Baskakov, Ryssland.
Biljetter
Båda matcherna sänds i TV3.

VM-kvalgrupp 8
Sveriges trupp
Kroatiens trupp
Förra mötet med Kroatien
Zlatans rehab - en kamp mot klockan
Om "bästa tvåorna" i kvalet
Islands trupp
Förra mötet med Island

Sex nya barnbyar på sex kontinenter!