Herr: Tolv måls marginal för Sverige

I kampen om den andra och sista platsen som "bästa" tvåa i VM-kvalet vann idag Tjeckien med 3-0 borta mot Finland. Tjeckerna stannar därmed på samma poängantal som Sverige, 21, och med +12 i målskillnad (23-11).
Den svenska målskillnaden inför mötet med Island är +24 (27-3).
Sverige måste alltså begå en brakförlust mot Island för att mista VM-platsen.
Tjeckernas svåra utgångsläge inför matchen förvärrades av att Armenien lämnade över jumboplatsen i Grupp 1 till Andorra. Därmed gick Tjeckien miste om flera plusmål i och med att resultaten mot jumbon inte får räknas med i jämförelsen (Grupp 1 är en sjulagsgrupp).
I och med segern återtog dock Tjeckien andraplatsen i gruppen från Rumänien och skaffade sig möjlighet att nå VM via play off-spel.

Om "bästa tvåorna" i VM-kvalet