Herr: Mållöst mot Jordanien

John Alvbåge- Man vill alltid spela bättre, och man vill alltid vinna matcherna. Självklart tycker jag vi kunde presterat lite mera, men vi får nyttig erfarenhet precis som vi vill ha.
Så summerar förbundskapten Lars Lagerbäck landslagets januari-turné efter 0-0 mot Jordanien i Abu Dhabi. 23-årige målvaktsdebutanten John Alvbåge (bilden) fick hålla nollan i sin första A-landskamp, och var ett av de svenska glädjeämnena i matchen. Debuterade gjorde även Matias Concha som spelade hela matchen som högerback, samt Andreas Granqvist som byttes in som mittback i andra halvlek.
Jordanien startade matchen med en ensam anfallare på topp, och spelade behärskat och försiktigt. Det blygsamma tempot i matchen tillät jordanierna att hålla bollen inom laget, dock utan att skapa några större farligheter framåt.
Tobias Hysén mot Jordanien, i bakgrunden Stefan IshizakiJordanien fick stå för merparten av bollinnehavet i första halvlek, men de två vassaste chanserna hade Jeffrey Aubynn för Sverige.
Den första på nick efter inlägg från Stefan Selakovic, och det andra på direktskott efter förspel av Niclas Alexandersson och Mattias Jonson. Det var två bra avslut av Aubynn, men Jordaniens målvakt svarade med två fina reflexräddningar.
Intensiteten i matchen blev något högre i andra halvlek, trots ett antal byten. Jordanien hade fortsatt svårt att ta sig in i svenskt straffområde, medan Sverige hade svårt att få någon riktig fart på passningsspelet.
- Det var ingen vidare underhållning idag. Försvarsmässigt var det godkänt, men framåt var det många fel. Men det är tidigt på säsongen, sade Sveriges lagkapten Niclas Alexandersson i Sport-Expressens tv-sändning efter matchen.
Även om Jordanien hade svårt att skapa några riktigt heta chanser, så fick John Alvbåge visa upp ett par vakna räddningar i det svenska målet.
Resultatmässigt facit för årets januari-turné med nordiska spelare blev 1-1 och 0-0, för övrigt samma facit som 2005 då Sydkorea och Mexiko stod för motståndet. I år fick 20 spelare varav 4 debutanter chansen att få internationell erfarenhet, och att lära sig grunderna för hur det svenska landslaget spelar och fungerar.
- Det är värdefullt för oss att lära känna de här spelarna, och viktigt för dom att få prova på att möta andra fotbollskulturer och spelare som är uppe i varv. Sett till förutsättningarna tycker jag spelarna har gjort en godkänd insats, säger förbundskapten Lars Lagerbäck.
23 januari 2006, 21.00 (lokal tid - 18.00 svensk tid)
Al-Wehda, Abu Dhabi
Jordanien-Sverige 0-0 (0-0)

Sverige
: 1 John Alvbåge - 2 Matias Concha, 3 Olof Persson (14 Andreas Granqvist 54'), 4 Teddy Lucic, 5 Max von Schleebrügge (13 Christoffer Andersson 46') - 6 Stefan Ishizaki - 7 Niclas Alexandersson (K), 8 Dusan Djuric, 9 Jeffrey Aubynn (18 Anders Svensson 58') - 10 Mattias Jonson (19 Fredrik Berglund 73'), 11 Stefan Selakovic (17 Tobias Hysén 58').
Ersättare, ej inbytta: 12 Eddie Gustafsson - 15 Karl Svensson, 16 Martin Ericsson, 20 Yksel Osmanovski.
Jordanien: 1 Amer S M Sabbah - 3 Basem F O Othman, 4 Qusaim M Abu Alieh, 5 Mohammed K R Khamees, 7 Amer Deeb Mohdkalil, 8 Moayad O S Abukeshek, 9 Mohmoud O M Shelbaieh (21 Ahmad H I Ibrahim 64'), 13 Rafat Ali A Jaber (15 Amjad T M Alshuaibi 81'), 16 Faisal I K Suleiman (K), 17 Hatemm Y Aquel, 18 Hasan A-F Hasan Mahmoud.
Varning Jordanien: Suleiman, 90'.
Domare: Ali Mulla, Förenade Arabemiraten. Ass.domare: Ahmed Yaqoob & Hassan Issa, båda Förenade Arabemiraten.
Publik: 1.000.

Sverige redo för Jordanien
Sveriges trupp