Herr: Oavgjort resultat i Riyadh

Mattias Jonson, målskytten Anders Svensson och Tobias Hysén i RiyadhVM-nationerna Saudiarabien och Sverige spelade 1-1 på Prince Faisal Bin Fahad Stadium i Riyadh. Anders Svensson gav Sverige ledningen med ett vackert mål i första halvlek, i andra kvitterade Mohammed Haidar efter passivt svenskt försvarsspel.
- Jag är nöjd med första halvlek spelmässigt, men vi orkar inte riktigt i andra, sade förbundskapten Lars Lagerbäck efter matchen i Sport-Expressens tv-sändning.
Årets första match för landslaget inleddes i vänskapstempo. Saudiaraberna visade fin teknik, men hade inledningsvis svårt att ta sig igenom det svenska försvaret. Ledningsmålet kom efter en halvtimmes spel. Martin Ericsson spelade skickligt fram Mattias Jonson, som direktskarvade bakåt till Anders Svensson. Svensson placerade bollen perfekt i målvaktens vänstra kryss.
Det svenska målet blev startsignal för en period av piggt svenskt spel, och fram till haltidsvilan skapades en hel del framåt.
Prince Faisal Bin Fahad StadiumMen i andra halvlek var det istället Saudiarabien som tog över matchen, och gav Eddie Gustafsson att göra i det svenska målet. Målet kom efter en längre period av press mot det svenska målet. Yaser al Kahtani fick gott om tid utanför den svensk straffpunkten och petade bollen förbi en stillastående rad svenska backar, fram till anfallskollegan Mohammed Haidar. Haidar gjorde inget misstag utan slog i fritt läge bollen förbi Eddie Gustafsson.
Båda lagen hade chansen att avgöra. Saudiarabien hade de flesta chanserna, Sveriges bästa hade inhopparen Jeffrey Aubynn med ett pressat skott vid stolproten på övertid. Målvakten Said hann dock ner och tippa undan.
IFK Göteborgs Karl Svensson fick spela 90 minuter i sin debut för blågult, och var nöjd efter matchen.
- Jätteskoj att spela. Det var bra fotbollsspelare vi mötte, vi hade koll på dom i första halvlek men vi orkade inte riktigt i andra, sade Svensson efter matchen.
På torsdagen tränar laget lätt på förmiddagen, och på eftermiddagen reser truppen vidare Jordanien. På måndag kväll spelas nästa match, mot Jordanien i Abu Dhabi.
18 januari, 20.00 (lokal tid - 18.00 svensk tid)
Prince Faisal Bin Fahad Stadium, Riyadh
Saudiarabien-Sverige 1-1 (0-1)
0-1 Anders Svensson (32'), 1-1 Mohammed Haidar (70')
Sverige: 1 Eddie Gustafsson - 2 Christoffer Andersson, 3 Karl Svensson, 4 Teddy Lucic, 5 Max von Schlebrügge - 6 Martin Ericsson (19 Jeffrey Aubynn, 71), 7 Niclas Alexandersson (K), 8 Anders Svensson, 9 Tobias Hysén (20 Yksel Osmanovski, 79) - 10 Fredrik Berglund (18 Stefan Selakovic, 71), 11 Mattias Jonson (16 Dusan Djuric, 85).
Ersättare, ej inbytta: 12 Johan Alvbåge - 13 Mattias Concha, 14 Andreas Granqvist, 15 Olof Persson, 17 Stefan Ishizaki.
Saudiarabien: 21 Zaid Mabrouk - 4 Hamad Mohsen Al Montashari, 6 Manaf Aboshgair (26 Mohammed Saad Al Anbar, 63), 12 Abudlaziz Mohammed Khatran (24 Mohammed Massad, 88), 14 Saud Ali Khariri (8 Al Ghannam Abdullatif, 17), 15 Al Bahri Ahmed (2 Al Dosari Ahmed, 69), 16 Khaled Aziz Al Thaker, 18 Nawaf Bander Al Temyat [K] (10 Mohammed Bandar Al Shalhoub, 63), 19 Mohammed Ameen Haidar (9 Aysa Almahyani, 77), 20 Yasser Saeed Al Qahtani.
23 januari, 21.00 (lokal tid - 18.00 svensk tid)
Al-Wehda, Abu Dhabi
Jordanien-Sverige
Matchen tv-sänds direkt i Sport-Expressen. Du kan också följa den direkt i Radiosportens webbradio.
Sveriges trupp