U21 herr: 7-0 mot Myresjö avstamp för säsongen

Andreas Dahl i matchen mot MyresjöU21-landslagets upptaktsläger i Växjö avslutas idag fredag, efter en lyckad träningsmatch mot division 1-laget Myresjö IF på torsdagen. Matchen vann Sverige med 7-0, men viktigare än resultatet var fem dagar tillsammans för att dra upp riktlinjerna för den kommande säsongen.
- Vi är mycket nöjda med lägret, säger assisterande förbundskapten Jörgen Lennartsson.

- Vi har haft fem dagar i Växjö med 28 spelare, och det har varit ett väldigt bra läger. Målet var dels en kickoff, att ge stimulans och inspiration inför säsongen, och dels utbildning av våra spelare. Fyra träningar, en match och ett antal teoripass har vi hunnit med, och vi är väldigt nöjda, säger Jörgen Lennartsson.
Lägret innebar också en extra satsning på målvaktssidan, med sex målvakter kallade till lägret.
- Vår nye målvaktstränare Mats Svensson hade hjälp av Magnus Hedman, och dom har drillat målvakterna extra. Det har varit väldigt positivt, och en kick för målvakterna.
Matchen mot Myresjö IF spelades på konstgräs i Tipshallen över 3x30 minuter, och slutade 7-0 till Sverige. För att ge de sex målvakterna maximal speltid vaktade dessa även Myresjö-målet, och fick på det sättet 30 minuter var.
- Vi hade olika uppställningar under alla perioderna, så att vi kunde lufta alla spelare.
Den 27 januari lottas kvalet till U21-EM. UEFA har bestämt att efter sommarens EM-slutspel (i Portugal) flytta turneringen till ojämna år, och alltså i fortsättningen spela slutspel 2007, 2009, 2011 och så vidare - för att undvika krockar med seniorlagens EM och VM.
U21-EM 2007 är alltså det stora målet för det nuvarande U21-landslaget. EM-kvalet spelas under hösten 2006. Lagen delas in i trelagsgrupper där varje lag får en hemma- och en bortamatch. Slutsegraren i enkelserien går till play off (spelas i oktober) där hemma/borta-möte väntar mot en annan gruppsegrare. Segrarna i play-off är klara för EM 2007. Slutspelet äger sedan rum i Holland sommaren 2007.
Åldersgränsen för spelarna i den turnerning som nu påbörjas är född 1984 eller senare.
- På det här lägret har vi haft en bra blandning av spelare födda 1984, 1985 och 1986. Nästa match spelar vi borta mot Irland den 28 februari, och då är ju även utlandsproffsen aktuella för spel. Här på lägret har vi enbart haft de svenskbaserade spelarna, säger Jörgen Lennartsson.
12 januari 2006
Tipshallen, Växjö
Sverige-Myresjö IF 7-0 (3-0, 1-0, 3-0) 3x30 minuter
1-0 Ola Toivonen (10'), 2-0 Ola Toivonen (19'), 3-0 Fredrik Petersson (28´), 4-0 Mattias Bjärsmyr (48'), 5-0 Martin Fribrock (65'), 6-0 Samuel Holmén (68'), 7-0 Martin Fribrock (87').
Truppen till U21-lägret i Växjö