Herr: Nordisk kyla mötte Sverige på Irland

Larsson & Ibrahimovic i DublinArktiska vindar hittar ibland vägen över Irland också, det fick landslaget erfara när man på måndagskvällen gjorde sitt första pass i snålblåst på lilla Belfield Park i Dublins universitetskvarter.
Många spelare kom inresande med tunga matcher i benen så måndagspasset blev inriktat på att hålla igång laget.
Det står nu klart att Fredrik Ljungberg kommer att missa onsdagsmatchen mot Irland p g a sin vadskada.
Under eftermiddagen hade laget varit engagerat i filmningen för Tomas Ledins VM-låt. Det var en mangrann trupp som tog del i inspelningen och stämningen var hög. Det var ett tag sedan laget varit samlat och det var många glada återseenden.
Innan avresan till kvällens träning genomfördes presskonferens med svensk och utländsk media. Henrik Larsson stod i fokus för stora delar av pressuppbådet. Larsson är en världsprofil och lyskraften är måhända ännu större på Irland efter celticåren, glasgowklubben har många hängivna supportrar på den gröna ön.
Brittisk press undrade förstås om det fanns en särskild strategi i valet av motståndare för träningslandskampen, skall irerna tjänstgöra som kopia av England inför VM i sommar.
- Nej, den här matchen var bokad innan VM lottades, dementerade Lagerbäck,
- Men det är en bra motståndare och ett lag som alltid brukar ta seriöst på alla matcher.
Fredrik Ljungberg kommer inte att spela på onsdag. Blödningen i vaden sätter stopp för det men landslagsläkare Forssblad tror att Fredrik kan bli spelduglig med någon veckas vila.
På tisdagen tränar landslaget på matcharenan Lansdowne Road på seneftermiddagen.

Se även:
Sveriges trupp
Irlands trupp
Tomas Ledin gör svenska vm-låten
Irland-Sverige direkt i TV3
Steve Staunton leder Irland
Onsdag 1 mars 19.30 (20.30 svensk tid)
Lansdowne Road, Dublin
Irland-Sverige
Matchen sänds i TV3.
Domare: Damien Ledentu, Frankrike. Ass.domare: Eric Castellani & Didier Grenier, båda Frankrike. Fjärdedomare: Alan Kelly, Irland.