U21: Irländsk 1-0-seger mot Sverige

Det svenska U21-landslaget förlorade årets första landskamp mot Irland i Drogheda med 1-0 (0-0). Irländsk segerskytt blev Ian Ward i 77:e minuten, sedan svenske målvakten i andra halvlek, Marcus Sahlman först räddat ett skott men Ward kom först på returen.

Det var en mycket tempostark match rakt igenom, där Sverige speciellt i första halvlek visade att man trots att många spelare inte startat sin säsong på allvar ännu har många duktiga unga fotbollsspelare. De första 45 minuterna hade inte Abbas Hassan ett enda skott mot sig. Efter en stark inledande irländsk tiominutersperiod så tog Sverige helt över spelet resten av första halvleken.
-Då presterade vi en mycket bra fotboll. Vi är helt nöjda med prestationen men inte med resultatet. Andra halvlek blev lite jämnare, men vi hade fyra fina målchanser där Marcus Berg, Martin Fribrock, Mikael Dahlberg och Labinot Harbuzi med litet tur kvitterat och kanske gjort fler mål säger assisterande förbundskaptenen Jörgen Lennartsson efter matchen.
Abbas Hassan, Karl Svensson och Alexander Farnerud gick ut redan i paus, alla 20 spelare fick sedan delta i matchen.
-Det var vår avsikt att ge alla chansen att komma in i hetluften och känna att de är aktuella för U21 i år, säger Lennartsson.
De tre debutanterna Abbas Hassan, Mikael Lustig och Fredrik Pettersson som startade matchen får högt betyg. Marcus Berg inhopp i andra var också starkt. Alexander Farnerud visade upp fina egenskaper före paus, som kan bära hela vägen till A-landslaget så småningom om utvecklingen fortsätter.
28 februari 2006
U21 herr
Irland-Sverige 1-0 (0-0)
1-0 Ian Ward (77')
Sverige: 1 Abbas Hassan (12 Marcus Sahlman 46') - 5 Oscar Wendt (13 Jesper Arvidsson 82'), 3 Andreas Granqvist, 4 Karl Svensson (14 Mattias Bjärsmyr 46') Mikael Lustig (15 Fredrik Stoor 82') - 6 Sebastian Larsson (16 Andreas Dahl 74') - 7 Erkan Zengin (17 Martin Fribrock 46'), 8 Samuel Holmén, Fredrik Petersson (18 Labinot Harbuzi 74') - 10 Henok Goitom (19 Marcus Berg 46'), 11 Alexander Farnerud (20 Mikael Dahlberg 46').
Ersättare: (samtliga använda).
Varning: Erkan Zengin, 42.
Publik: 2500.