Oavgjort genrep - bra test, enligt Lagerbäck

Genrepet är avklarat. I morgon, lördag, bär det av mot Bremen för det svenska landslaget.
Sverige-Chile slutade 1-1 (1-0) inför 34.735 åskådare på Råsunda.
- Det var ett bra test, sa förbundskaptenen Lars Lagerbäck efter matchen.

Chiles målvakt Claudio Bravo räddar Fredrik Ljungbergs chans.Chilenska supportrar fyllde hela den södra läktaren på Råsunda och bidrog till att skapa en fantastiskt stämning.
Solen sken och planen var i toppskick.
Med andra ord: perfekt yttre förutsättningar vid genrepet.
Matchen inleddes trevande. Båda lagen hade problem med att komma till några riktiga målchanser.
I matchens 22:a minut skapade Sverige den första riktigt heta chansen. Zlatan Ibrahimovic vrickade läckert fram bollen till Fredrik Ljungberg, som ställdes ren med Chile-målvakten Claudio Bravo. Den senare gick dock vinnande ur duellen. Han styrde ut Ljungbergs avslut. Sverige återtog bollen och Henrik Larsson fick bra skottläge, men träffade rakt på den chilenska målvakten.
Tio minuter senare spräckte Henrik Larsson den svenska målnollan, som varit hel ända sedan Anders Svensson sköt 1-0 på Saudiarabien i januari. Larsson drog dit en frispark från drygt 25 meter i Claudio Bravos vänstra hörn.
Henrik Larsson klappas om av Anders Svensson och Christian Wilhelmsson efter 1-0-målet.Sverige gjorde tre byten i paus. Niclas Alexandersson, Fredrik Ljungberg och Christian Wilhelmsson klev av till förmån för Mikael Nilsson, Kim Källström och Mattias Jonson. Källström tog plats centralt på mittfältet och Anders Svensson flyttade ut på vänsterkanten, där Ljungberg spelade i den första halvleken.
Chile kom ut piggt. Efter bara några minuter fixade Humberto Suazo 1-1 efter fint väggspel med Jorge Valdiva. Stärkta av målet fortsatte Chile att skapa chanser. Målskytten Suazo hade kort därpå ett skott tätt över.
Bästa chanserna till ett ledningsmål hade dock Sverige. I 65:e minuten slog Mikael Nilsson ett perfekt inlägg till Anders Svensson som satte pannan till. Claudio Bravo hade inte en chans, men räddades av sin vänstra stolpe. På övertid hade Mattias Jonson chansen att avgöra. Tobias Linderoth lyfte bollen in till Henrik Larsson i straffområdet. Henke spelade vidare till en framstörtande Jonson. Han använde höger yttersida, men bollen smet strax utanför stolpen.
Det var det sista som hände innan domaren Wolfgang Stark blåste för full tid.
Svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck sa efteråt:
- Det var en väldigt bra match för oss att få precis innan VM. Chile spelade väldigt teknisk fotboll vilket gjorde att vi fick jobba hårt på vårt försvarsspel. Där kom vi ibland lite för lågt. Vi måste vara betydligt aggressivare.
- Men det är inte nu vi ska vinna - det är i VM.
Han fortsatte med att berömma motståndet.
- Chiles spelare gav varandra väldigt många spelalternativ. Vi höll inte i boll tillräckligt och fick därför inte upp spelet i planen.
Det gjorde att den svenska anfallsduon, Zlatan Ibrahimovic och Henrik Larsson, fick en svår uppgift.
- Ja, det var inte med så mycket i spelet eftersom de fick dåligt med bollar att jobba på.
Även om Sverige stundtals sjunk tillbaka för långt i försvarsspelet var det inte bara av ondo.
- Vi får inte komma så lågt, men samtidigt tycker jag att vi försvarar oss bra. Vi tillät inte Chile att skapa så många målchanser.
Fredrik Ljungberg, som haft problem med sin fot, spelade hela första halvleken Den svenska startelvan.utan känningar.
- Han såg pigg ut. Det mest positiva är att han inte känner av skadan någonting och kan gå för hundra procent, avslutade Lars Lagerbäck.
I morgon, lördag, bär det alltså av mot Tyskland och Bremen. I Bremen kommer det svenska landslaget att träna och bo ända fram till dagen innan premiären mot Trinidad/Tobago, som spelas på Westfalenstadion i Bremen 10 juni.

Startelvor

Sverige: 1 Andreas Isaksson - 7 Niclas Alexandersson, 3 Olof Mellberg (K), 4 Teddy Lucic, 5 Erik Edman - 6 Tobias Linderoth - 21 Christian Wilhelmsson, 8 Anders Svensson, 9 Fredrik Ljungberg - 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Henrik Larsson.

Chile: 1 Claudio Bravo - 18 Gonzalo Jara, 13 Jorge Vargas, 5 Pablo Contreras, 19 Rafael Olarra - 14 Jorge Valdiva, 6 Jorge Acuña, 3 Mauricio Zanteno, 10 Luis Jiménez - 7 Alexis Sanchez, 26 Humberto Suazo.

Fler nyheter kring vm-laget och matchen på VM-sidorna