VM: Oavgjort mot Trinidad/Tobago

Överlägset bollinnehav, en man mer i andra halvlek, och bortsett (från ett par kontringar och en hörna) spel mot ett mål. Sverige skapade chanserna, men tryckte inte dit dom.
- Fruktansvärt frustrerande, sa inhopparen Kim Källström till SVT efter matchen.

Trinidad övervann motgångar och odds för att ta landets första VM-poäng någonsin. Målvakten skadade sig på uppvärmingen - ersättaren Shaka Hislop gjorde en jättematch. Backen Avery John drog på sig sitt andra gula kort i början av andra halvlek - förbundskapten Beenhakker bytte in en forward och gick ner på trebackslinje.
Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg, Christian Wilhelmsson, Markus Allbäck, Mattias Jonson och Kim Källström - Sverige spelade sista kvarten med en av de förmodligen mest offensiva uppställningarna någonsin. De flesta fick chansen på ett eller flera avslut, men Trinidads straffområde var fullt av röda tröjor och en storspelande målvakt.
Besvikelsen var stor i svensklägret omedelbart efter matchen. Chansen till avancemang i gruppen försvann dock inte med det oavgjorda resultatet i Dortmund, en svensk seger mot Paraguay är dock önskvärd. Med lite perspektiv på slutresultatet tyckte ändå Lars Lagerbäck och Roland Andersson att Sverige gjort en bra match.
- Vi skapar mängder av målchanser samtidigt som vi nästan inte släpper till något till dem, normalt borde det kunna ha räckt till både 2 och 3-0. Så här är det i fotboll, ibland vill den bara inte in bollen.
Lördag 10 juni 18.00
Dortmund
Trinidad/Tobago-Sverige 0-0 (0-0)

Sverige
: 23 Rami Shaaban - 7 Niclas Alexandersson, 3 Olof Mellberg (K), 4 Teddy Lucic, 5 Erik Edman - 6 Tobias Linderoth (16 Kim Källström 78') - 21 Christian Wilhelmsson (18 Mattias Jonson 78'), 8 Anders Svensson (20 Marcus Allbäck 62'), 9 Fredrik Ljungberg - 10 Zlatan Ibrahimovic, 11 Henrik Larsson.
Ersättare: 1 Andreas Isaksson, 12 John Alvbåge, - 2 Mikael Nilsson, 13 Petter Hansson, 14 Fredrik Stenman, 15 Karl Svensson, 17 Johan Elmander, 19 Daniel Andersson, 22 Markus Rosenberg.
Gula kort: Henrik Larsson (90').
Trinidad/Tobago: 1 Shaka Hislop - 3 Avery John, 5 Brent Sancho, 19 Dwight Yorke, 6 Dennis Lawrence, 8 Cyd Gray - 12 Collin Samuel (13 Cornell Glenn 52'), 18 Densil Theobald (9 Aurtis Whitley 66'), 7 Christopher Birchall, 11 Carlos Edwards - 14 Stern John.
Avbytare: 22. Clayton Ince - 2 Ian Cox, 10 Russell Latapy, 15 Kenwyne Jones, 16 Silvio Spann, 17 Atiba Charles, 20 Jason Scotland, 23 Anthony Wolfe.
Gula kort: Avery John (15'+46'), Dwight Yorke (74').
Rött kort: Avery John (46')

Publik: 62.959.

Domare: Shamsul Maidin, Singapore.
Assisterande domare: Prachya Permpanich (Thailand), Eisa Ghulom (Förenade Arabemiraten). Statistik
Bollinnehav% 40-60, Skott på mål 2-6, Skott 6-18, Frisparkar 10-9, Hörnor 1-8, Offside 1-2, Gula kort 3-1.
Allt om VM på våra VM-sidor