Herr: Ny klar förlust mot Tyskland

0-2 i åttondelsfinalen i VM, matchen över i praktiken efter tolv minuter. Igår 0-2 - efter åtta minuter, till slut blev det 0-3. Tyskland är ingen bra motståndare för Sverige för tillfället.
För knappt två månader sedan i VM hamnade Sverige tidigt i underläge mot Tyskland i kvartsfinalen. Efter tolv minuter stod det 2-0 till värdnationen.
När Tyskland och Sverige startade upp säsongen 2006-07 i Gelsenkirchen var det åter en gång hemmanationen som startade piggast. Redan efter åtta minuter ledde Tyskland med 2-0 tack vare Bernd Schneider och VM:s skyttekung Miroslav Klose, och just Werder Bremens Klose gjorde också 3-0 innan första halvlek var slut. Stackars Rami Shaaban i det svenska målet hade ingen möjlighet att göra något åt de tyska fullträffarna. Sverige gjorde enkla misstag och gick inte in i närkamperna.
- Det går inte mot ett så bra motstånd som Tyskland, konstaterade Lars Lagerbäck som inte skrädde orden i halvtid. Med mardrömsstarten gällde det att elda på laget för att gå ut och börja om på rätt sätt i andra halvlek istället. Och det gav visst resultat. I andra halvlek var kämpaglöden bättre och sista 45 minuterna förlöpte mållösta.
Matchen skulle bli ett test av det nya spelsystemet men det är förstås svårt att sia om detta test med facit i hand. Sverige släppte till tidiga mål, precis som man gjorde månaden innan med den traditionella formationen. När försvarsagerandet inte stämmer så spelar det förmodligen ingen roll vilka sifferkombinationer man presenterar.
- Tyskland var mycket bättre än oss, tillstod Lagerbäck som inte ville sia om 4-4-1-1 kommer att användas framöver.
- Det får vi se när vi ser vilka spelare vi har tillgängliga.
16 augusti 20.45
Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
Tyskland-Sverige 3-0 (3-0)
1-0 Bernd Schneider (4), 2-0 Miroslav Klose (8), 3-0 Klose (44).
Sverige: 1 Rami Shaaban - 2 Mikael Nilsson (16 Kennedy Bakircioglü 73'), 3 Petter Hansson, 4 Mikael Antonsson, 5 Fredrik Stenman - 7 Niclas Alexandersson [K 70'-], 6 Tobias Linderoth [K -70] (15 Daniel Andersson 70'), 10 Kim Källström, 9 Christian Wilhelmsson (19 Markus Rosenberg 70), 8 Anders Svensson - 11 Johan Elmander (17 Fredrik Berglund 84').

Ersättare, ej använda:
12 John Alvbåge - 13 Mikael Dorsin, 14 Karl Svensson, 18 Stefan Ishizaki.
Publik: 53.000
Domare: Stefano Farina, Italien. Ass.domare: Marco Ivaldi & Elenito di Liberatore, båda Italien.