U21: 5-0 mot Värnamo

Det svenska U21-landslaget, som är på läger i Halmstad, spelade 3x25 minuter mot div.1-laget IFK Värnamo på torsdagen och vann med 5-0.
Alla spelare "luftades", några mer än andra, utom Henok Goitom som tränade vid sidan lätt mjukdelsskadad.

Målskyttar blev Alexander Farnerud, ett självmål, Rasmus Lindgren, Marcus Berg och Andres Vasquez.
- Värnamo stod upp bra, de tröttnade lite sista delen. Som helhet bra för alla inblandade och det ser ganska bra ut för vår del sa Tommy Söderberg.
Förberedelserna inför tisdagens kvalmatch mot Danmark förlöper som förväntat. Goitoms mjukdelsskada är ett sår vid ena knäet som sytts och därför tränar han separat med sjukgymnasten Johan Forsbring.
-Johan var mycket nöjd med träningspassen för Henoks del idag, han går nog in i bollträning för fullt på lördag, fortsätter Söderberg.
På söndag förflyttar sig laget till Köpenhamn inför tisdagens match i Farum, ett par mil utanför den danska huvudstaden.
- Förrutom Goitoms skada har vi klarat oss bra. Peter Larsson fick en liten smäll och Abbas Hassan har lite ont i ryggen, men det är inga stora problem. Nu hoppas vi på ett par bra träningsdagar till, slutar Söderberg.
På lördagskvällen möts Makedonien-Danmark (20.00), den andra av tre kvalmatcher. Vinnaren går till playoff senare i höst.