Herr: Allbäck avbröt träningen

Marcus Allbäck klev av kvällens träningspass på Stadion. Det var i den gångna helgens ligamatch som Allbäck ådrog sig en liten bristning i ett magmuskelfäste på höger sida. Marcus fullföljde då matchen trots skadekänningen.
- Han kände sig bättre idag men vi sa det innan, att om han kände av skadan så skulle han kliva av, vilket också blev fallet, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

Allbäck fick känning av en skada han ådrog sig under helgens derby mellan FCK och Bröndby.Enligt Valentin går det inte att sia mer om skadans art i nuläget, troligt är att Marcus får träna lätt i varje fall på onsdagen.
- Det kan bli bra på några dagar men det kan också ta längre tid, vi får avvakta och se.
Någon undersökning med magnetkamera är inte aktuell.
- Det tillför inte något, det är en så liten bristning så det är inte säkert att man skulle kunna se något ändå.
Tidigare idag samlades truppen och före kvällsträningen hölls en första presskonferens inför matcherna mot Spanien och Island.
Lars Lagerbäck utvecklade sina tankar om spanjorernas spelsätt och det faktum att tidigare lagkaptenen Raúl inte finns med på lördag.
- I VM spelade Spanien med ganska stort risktagande i sitt spel. De försöker försvara sig högt upp i banan och är kanske lite väl offensiva till sin läggning. Nordirländarna lyckades komma in bakom deras backlinje när de vann senast och är det någon svaghet man kan se hos spanjorerna så är det väl det.
- Sen får vi väl se hur stor betydelse Raúl har haft i gruppen, det är svårt att säga i förväg. Det troligaste är väl att någon av Reyes, Luis Garcia eller möjligen Fabregas går in i hans ställe.
Om Lagerbäck kan se svagheter i det spanska försvarsspelet berömde han däremot offensiven.
- Spanien är ett av de bästa lagen i Europa offensivt. De har ett stort tålamod och ett fantastiskt bra passningsspel.
Tobias Linderoth.Tobias Linderoth berättade lite om hur han ser på sin familjesituation inför de kommande matcherna. Familjen väntar sitt första barn - nedkomsten är planerad till den 10 oktober - och Tobias står stand-by för kunna ge sig till Köpenhamn och vara på plats vid förlossningen.
När det gäller matcherna mot Spanien och Island är Tobias optimist.
- Vi ska försöka ta full pott. Spanien såg lite skakiga ut senast, men vi måste sätta försvarsspelet om det ska gå vägen.
EM-kvalgrupp F
7 oktober 20.00
Råsunda
Sverige-Spanien
Domare: Stephen Bennett, England. Ass.domare: David Babski & Philip Sharp, båda England. Fjärdedomare: Martin Atkinson.
11 oktober 18.05(20.05 svensk tid)
Laugardalsvöllur, Reykjavik
Island-Sverige
Domare: Grzegorz Gilewski, Polen. Ass.domare: Maciej Wierzbowski & Slawomir Stempniewski, båda Polen. Fjärdedomare: Krzysztof Slupik, Polen.
TV3 Båda matcherna sänds i TV3 och i Radiosporten.
Majstorovic i blågult igen
Spaniens trupp
Islands trupp
Biljetter:
Spanien - Island
Spelprogram/tabell EM-kvalet