Herr: Allbäck något bättre, Daniel är redo

Landslaget genomförde i dag en stängd träning på Stadion där laget körde anfallsspel och fasta situationer. Alla utom Marcus Allbäck, som fortfarande känner av sin skada, deltog i den gemensamma träningen. Allbäck körde lättare träning på egen hand och är fortfarande ett osäkert kort inför lördagens match mot Spanien.

Daniel Andersson.När det gäller skadeläget i övrigt kan vi konstatera att Olof Mellbergs smäll från igår inte är något bekymmer. Han tränade för fullt och är redo för spel på lördag.
När det gäller Allbäck poängterar läkaren Anders Valentin, precis som igår, att skadan är svårbedömd.
- Vi får prova att göra lite hårdare fysiska övningar med riktningsförändringar och liknande för att se hur hårt han kan gå på träningen i morgon.
Som berättats tidigare ska Tobias Linderoth bli pappa i dagarna och han har uttryckt viss tveksamhet när det gäller resan till Island. Skulle han behöva lämna truppen under den pågående samlingen står Daniel Andersson beredd att kliva in i rollen som defensiv mittfältare.
- Jag är alltid beredd på spel. Det gäller såklart alla oss i truppen. Sedan får man se hur det blir med speltid.
Han ser Spanien som en av de tuffaste uppgifterna Sverige har haft i ett kvalspel, åtminstone under den tid han har varit med i landslaget.
- Spanien är ett mycket starkt lag med bra passningspel, samtidigt kan det passa oss att slå lite ur underläge. Vi har ju ibland haft lite svårt att föra matcherna.
Daniel är optimistisk och tror på ett bra resultat både i den enskilda matchen mot Spanien och utgången av hela kvalspelet.
- Självklart går vi för seger, det måste man göra i alla matcher. Visst är det viktigt att vi inte förlorar, men man kan inte gå ut på banan med inställningen att spela oavgjort. Det funkar inte.
- En seger här hemma skulle vara fantastiskt bra inför fortsättningen. Vi kommer väl förberedda.
EM-kvalgrupp F
7 oktober 20.00
Råsunda
Sverige-Spanien
Domare: Stephen Bennett, England. Ass.domare: David Babski & Philip Sharp, båda England. Fjärdedomare: Martin Atkinson.
11 oktober 18.05(20.05 svensk tid)
Laugardalsvöllur, Reykjavik
Island-Sverige
Domare: Grzegorz Gilewski, Polen. Ass.domare: Maciej Wierzbowski & Slawomir Stempniewski, båda Polen. Fjärdedomare: Krzysztof Slupik, Polen.
TV3 Båda matcherna sänds i TV3 och i Radiosporten.
Läs också:
Spanien törstar efter triumf
Torres på väg att bli man
Freddie vilade, Mellberg klev av
Allbäck avbröt träningen
Majstorovic i blågult igen
Spaniens trupp
Islands trupp
Biljetter: Spanien- Island
Spelprogram/tabell EM-kvalet