Herr: Freddie vilade, Mellberg klev av

Det medicinska läget i den svenska truppen låg i fokus på presskonferensen efter dagens träning på Råsunda Stadion. Olof Mellberg fick en spark på benet i en närkamp och klev åt sidan i slutet av träningen.
- Smällen tog på smalbenet, men jag vred till lite och det smärtade i knät. Förhoppningsvis är det inget allvarligt.

Lars Lagerbäck.

Läkaren Anders Valentin menar att, som skadan ser ut nu, ska behandling med kyla och tryck göra Mellberg spelklar till matchen på lördag.
Angående Marcus Allbäck, som klev av träningen igår, var han mera försiktig i sin prognos.
- Läget är oförändrat sedan igår. Marcus har besvär när han rör sig och om han till exempel hostar. Det är inte uteslutet att han kan spela på lördag, men den här typen av skada är ganska svårbedömd så det går inte att säga något säkert idag.
Fredrik Ljungberg vilade helt från dagens träning, men det var planerat redan från början av den här samlingen. En tidigare skada, som inte riktigt läkt ut gör att han lägger in lite extra vila då och då. Själv avdramatiserade han det hela på presskonferensen.
Förbundskapten Lars Lagerbäck har i dagsläget inga planer på att kalla in förstärkning till truppen.
- Nej, är det bara Marcus som inte är tillgänglig räknar jag med att vi ska klara de här två matcherna med de 21 spelare vi har i truppen. Men jag utesluter inget om läget skulle förändras, särskilt om det skulle drabba samma lagdel.
Lagerbäck fick även på dagens presskonferens frågor om hur han ser på Spaniens sätt att spela.
- Vi har ju följt dem ett tag, men jag ser inga direkta förändringar sedan VM. De spelar sitt spel oavsett motstånd, hemma- eller bortaplan. De kommer antagligen att ha mycket boll, eftersom de spelar med stort tålamod i passningspelet och gärna vänder tillbaka till backlinjen i stället för att slå långa bollar. Det blir oerhört viktigt att vi själva lyckas ha ett samlat och positionsmedvetet lag.
Olof Mellberg fick en hel del frågor kring det som hände i Göteborg under förra landslagssamlingen. Han menade själv att han - precis som övriga inblandade - lagt det bakom sig. Han valde att ligga lågt då och ser inga skäl att komma med ytterligare synpunkter i det här läget.
- Jag har fokuserat på fotbollen sedan senast. Vi har haft en bra säsong i Aston Villa så här långt och det känns kul att komma hem och spela för Sverige.
EM-kvalgrupp F
7 oktober 20.00
Råsunda
Sverige-Spanien
Domare: Stephen Bennett, England. Ass.domare: David Babski & Philip Sharp, båda England. Fjärdedomare: Martin Atkinson.
11 oktober 18.05(20.05 svensk tid)
Laugardalsvöllur, Reykjavik
Island-Sverige
Domare: Grzegorz Gilewski, Polen. Ass.domare: Maciej Wierzbowski & Slawomir Stempniewski, båda Polen. Fjärdedomare: Krzysztof Slupik, Polen.
TV3 Båda matcherna sänds i TV3 och i Radiosporten.
Allbäck avbröt träningen
Majstorovic i blågult igen
Spaniens trupp
Islands trupp
Biljetter:
Spanien - Island
Spelprogram/tabell EM-kvalet