Torres på väg att bli man

Det finns de som hävdar att klubbkänslan är död. Spaniens spjutspets är ett levande exempel på motsatsen. Fernando Torres har spelat hela sitt fotbollsliv i klubben han älskar.
Fernando Torres i aktion för moderklubben Atletico Madrid.

Chelsea, Manchester United, Milan… ja, till och med ärkerivalen Real Madrid ryckte i supertalangen i somras. Efter ett VM där Spanien återigen föll tungt och tidigt, denna gång i åttondelsfinal mot Frankrike, lyste ändå Fernando Torres med sin odiskutabla talang som lagets bästa spelare. Många Atlético de Madrid-fans befarade det värsta. Inte minst då huvudpersonen själv valde att inte uttala sig. Men i mitten av september tystade han alla och skrev på för ytterligare ett år, till och med 2009.
- Det finns saker som är mer värda än pengar, säger huvudpersonen själv.

Fernando Torres gjorde sig känd som vass målskytt i samband med U16-EM för fem år sedan. Då sköt han matchens enda mål i finalen, vilket gav Spanien en av många titlar på ungdomssidan. Året efter spelade han hem U19-EM i Norge. Även denna gång avgjorde han finalen och slutade som turneringens skyttekung. För tre år sedan var det dags att debutera i A-landslaget. Sedan dess har Fernando Torres varit bofast i startelvan.

Den gänglige blonde sprintern, med det pojkaktiga utseendet, bär i dag en hel nations förhoppningar på sina axlar. När Real Madrids stjärna och landslagets portalfigur under det senaste årtiondet, Raúl González, inte lyckats ge spanjorerna den VM- eller EM-titeln de alla suktar efter, står hoppet nu till den 22-årige "El niño" (pojken).

Efter uttåget ur VM där spanska medier i sedvanlig ordning sågade laget vid benskyddens nedre skarv, var det få som hade någon kritik att rikta mot Torres. Själv svarade anfallaren för tre mål och ett spel som gjorde att det fanns experter som ville inkludera honom i turneringens "All Star"-elva.

- Jag tycker vi kan vara stolta över det vi gjort, för vi är ett ungt lag med massa kvalitet. Med den stomme av spelare vi har nu, är jag säker på att vi kommer att göra våra fans lyckliga nästa VM, säger Fernando Torres.

Då har "El niño" och hans lagkamrater blivit män.