U21 herr: Förlust 2-4 mot Frankrike

Sverige förlorade U21-landskampen mot Frankrike i Hässleholm. Slutresultatet skrevs 2-4 efter att Frankrike vunnit båda halvlekarna med 2-1. Svenska målskyttar var i första halvleken Ola Toivonen på straff och i den andra Marcus Berg.
- Vi mötte ett fantastiskt skickligt lag. Trots förlusten är vi ändå nöjda med vår insats och det var nyttigt för spelarna att få känna på var ribban ligger för den allra yppersta Europa-toppen, sade förbundskapten Jörgen Lennartsson efter matchen.
Ola Toivonen sätter 1-0 på straff.Landskampen var ett första steg på vägen fram till EM-slutspelet på hemmaplan 2009. Elva debutanter fanns med i truppen till Frankrike-matchen och 17 av de 18 spelarna i truppen fick speltid. Just att lufta många spelare var ett av syftena med landskampen.
Jörgen Lernnartsson var mycket nöjd med anfallsduon Ola Toivonen och Marcus Berg, som stod för de svenska målen i matchen.
- De visade prov på fin spelförståelse och mycket fint samarbete. Ett bra forwardspar.
Ola Toivonen gjorde 1-0 på straff (10') sedan han själv blivit fälld. Marcus Bergs nickmål betydde reducering till 2-3 (59') och kom som avslut på ett fint svenskt anfall där Toivonen slog det avgörande inlägget.
Utöver anfallsparet delade Lennartsson ut beröm till innerbackarna Mattias Bjärsmyr och Oskar Rönningberg samt till slitvargen Pontus Wernbloom, som hade en defensiv mittfältsroll.
Frankrike vann P86-EM förra året och visade upp stora kvalitéer både individuellt och kollektivt.
- Många svenska ledare som sysslar med talangutveckling hade behövt se den här matchen för att se vad som skiljer svensk fotboll från den absoluta toppen. Det fanns franska spelare som inte gjorde ett enda tekniskt fel under 90 minuter, kommenterade Lennartsson.
Båda lagen gjorde många byten i den andra halvleken med sämre spelrytm och spelkvalité som följd, särskilt under den sista kvarten.
- Helhetsintrycket är ändå positivt. Vi har fått ett bra avstamp inför fortsättningen, konstaterade Jörgen Lennartsson.
14 november
Österås IP, Hässleholm
Sverige-Frankrike 2-4 (1-2)
Mål: 1-0 (10') Ola Toivonen straff , 1-1 (20') Franck Dja Djedje, 1-2 (24') Abdoulrazak Boukari straff, 1-3 (49') Alexandre Bonnet, 2-3 (59') Marcus Berg, 2-4 (62') Julien Quercia.
Sverige: 1 Johan Dahlin (12 Robin Malmqvist 46') - 2 Mikael Lustig, 3 Oskar Rönningberg, 4 Mattias Bjärsmyr (k), 5 Jesper Westerberg (14 Kebba Cesay 63') - 6 Marcus Pode (13 Isak Dahlin 82'), 7 Gabriel Özkan (17 Joel Johansson 75'), 8 Pontus Wernbloom, 9 Andres Vasquez (16 Robert Åhman-Persson 63') - 10 Ola Toivonen, 11 Marcus Berg (18 Ajsel Kujovic 63')
Ersättare, ej inbytt: 15 Labinot Harbuzi.
Varning Sverige: Pontus Wenbloom (34')
Frankrike: 1 Hugo Lloris - 2 Maxime Josse, 3 Forian Marange, 4 Younes Kaboul (k), 5 Habib Bellaid, Mathieu Coutadeur, 7 Abdoulrazak Boukari, 8 Clément Chantome, 9 Franck Dja Djedje, 10 Julien Quercia, 11 Sylvain MArceaux.
Ersättare: 16 Geoffrey Jourdren - 12 Mohamed Chakouri, 13 Abdelkarim El Mourabet, 14 Pierre Ducasse, 15 Yoann Gouffran, 17 Alexandre Bonnet, 18 Mahamadon Samassa.
Domare: Thomas Vejlgaard, Danmark. Ass.domare: Bo Abildgaard & Niels Høg, båda Danmark. Fjärdedomare: Peter Martinsson, Sverige.
Publik: 1080.
Sveriges trupp
Frankrikes trupp