U21 herr: 2-1-förlust mot Malta

Sveriges U21-landslag förlorade säsongens första träningslandskamp mot Malta borta med 2-1 (1-1).
- Tråkigt, vi borde avgjort matchen före paus då vi spelade bra och hade 9-2 totalt i målchanser, säger förbundskapten Tommy Söderberg.
Kristoffer Näfver - debutant födelsedagsbarn och målskytt.De första 30 minuterna spelade Sverige riktigt bra och skapade flera bra måltillfällen.
1-0 kom också följdriktigt i 20:e minuten genom debutanten och födelsedagsbarnet Kristoffer Näfver (Örebro SK), som gjorde mål på volleyskott efter en hörna.
På övertid kvitterade sedan Malta efter en kollission mellan två svenska spelare. I 54:e minuten kom 2-1 som sedan blev segermålet.
- Vi blev nervösa och ängsliga när de tog ledningen. Vi bytte visserligen fem spelare i pausen och hade inte samma kvalitet i spelet efter paus, men det har inte med bytena att göra, fortsätter Söderberg.
Trots förlusten, den första mot Malta någonsin, så var inte Tommy Söderberg allt för nedslagen.
- Nej, jag har varit med om förluster tidigare och dessa får man leva med. Det kan ibland vara nyttigt till och med. Här skulle vi punkterat matchen när vi hade chansen, men vi gjorde det inte och det får vi försöka diskutera, analysera och träna på att göra något åt, säger Tommy vidare.
Trots förlusten finns en del positiva spelarinsatser. Målvakterna ställdes inte på något större prov och kunde inte göra något åt målen. Tom Siwe övertygade i sin första match, innerbackarna Svensson och Falk-Olander spelade bra, Kristoffer Näfver positiv och Robert Åhman-Persson kanske bäste svensk.
Inför matchen fick Söderberg och kaptenskollegan Jörgen Lennartsson en hel del återbud, vilket inte är så konstigt när den allsvenska premiären är endast en dryg vecka bort och många har känningar av skador efter en tuff försäsong. Å andra sidan fick de nu se en hel del nya spelare i aktion, vilket är bra för framtiden, och dessa spelare fick en känsla för hur det är i den internationella U21-miljön.
Nästa uppgift blir Schweiz i Helsingborg den 5 juni.
Malta-SWE27 mars 16.45
Hibs Ground, Corradino, Paola
Malta-Sverige 2-1 (1-1)
Målen:
0-1 (20') Kristoffer Näfver, 1-1 Dyson Falzon (45'+1), 2-1  Steven Bezzina (54').
Sverige: 1 Robin Malmqvist (12 Johan Dahlin 46') - 2 Tom Siwe, 14 (Isak Dahlin 77'), 3 Gustav Svensson, 4 Marcus Falk-Olander, 5 Jesper Westerberg - 6 Marcus Pode (13 Tibor Joza 46'), 7 Robert Åhman-Persson [K], 8 Andres Vasquez (16 Alexander Mellqvist 69'), 9 Kristoffer Näfver (15 Imad Khalili 46') - 10 Ajsel Kujovic (17 Ola Toivionen 46'), 11 Joakim Sjöhage (18 Rawez Lawan 46').

Varningar:
Ola Toivonen (71').

Domare:
Antona Zammit, Malta.

Publik:
250.