U21 herr: Toivonens hat-trick räckte inte

Ola Toivonen gjorde tre mål i den första halvleken, men det blev ändå förlust, 3-4, i kvällens träningslandskamp mot Wales. Sverige gjorde en bra första halvlek, men i andra var Wales klart bättre, anförda av vassa inhopparna Arron Ramsay och Sam Vokes.
- Det fanns både positiva och negativa saker i den här matchen. Oremos och Toivonens anfallsspel var bra i första, men vår andra halvlek var definitivt inte bra, kommenterade förbundskapten Jörgen Lennartsson efter matchen.
Johan Oremo svarade tillsammans med Ola Toivonen för de svenska ljusglimtarna i förlustmatchen mot Wales.Sverige tog ledningen på straff i den 11:e minuten. Högerbacken Jesper Westerberg slog en crossboll till Ola Toivonen i vänsterinnerposition, som togs för hårt av det walesiska försvaret och den norske domaren pekade på straffpunkten. Toivonen slog själv dit straffen med ackuratess.
Före målet hade debuterande vänsterbacken Jonathan Hellström brutit farm och avlossat ett vasst skott strax över det bortre krysset.
Stortstjärnan i det walesiska laget - Wigans David Cotterill, med sex A-landskamper på meritlistan - kvitterade till 1-1 i den 27:e minuten efter väggspel med Shaun MacDonald.
Sverige återtog ledningen fyra minuter senare, även nu på straff av Ola Toivonen. Den här gången efter att Johan Oremo gjorts ner i straffområdet. Oremos målchans dök upp ur intet efter ett motlägg strax utanför straffområdet.
Det svenska 3-1-målet (44') var desto vackrare. Oremo spelades fri bakom den walesiska backlinjen och serverade snett inåt bakåt till Toivonen, som kunde slå in bollen i tom mål.
Så långt allt väl, men på stopptid tilläts Wales att reducera till 2-3 genom lagkaptenen David Edwards efter stort schabbel i det svenska försvaret.
Båda lagen gjorde på sedvanligt träningslandskampsmanér ett antal byten i paus. Wales bytte bland annat in Arron Ramsay på mittfältet, en talang som spåtts en lysande framtid och beskrivits som "den bäste walesiska spelaren sedan Ryan Giggs kom fram".
Ramsay visade stort spel under sina 45 minuter på planen och hade bland annat att fräsande skott som Pär Hansson - svensk målvakt i andra halvlek - räddade till hörna.
Walesarnas Simon Church håller undan för svenske debutanten Jonathan Hellström.Att stjärnan Cotterill byttes ut märktes inte, tvärtom. Sam Vokes, till vardags i Bournemouth, kom in och kvitterade till 3-3 efter mindre än en minut på planen. Vokes vann en luftduell mot Mattias Bjärsmyr, nickade i stolpen, och satte sedan själv returen.
Matchavgörande 4-3 kom i den 61:a minuten genom Joe Allen och återigen var Shaun MacDonald inblandad i förspelet.
Att Wales vann matchen var inte så mycket att säga om efter den andra halvlekens dominans. En titt i matchstatistiken avslöjar till exempel att walesarna hade 13-6 i avslut, 8-3 i avslut på mål och 7-2 i hörnor.
Om det var bytena, eller något annat som gjorde att Sverige kom i otakt i den andra halvleken får förbundskaptenerna Lennartsson och Söderberg säkert anledning att analysera djupare, men direkt efter slutsignalen kommenterade Lennartsson förlusten såhär:
- Vi använder höstens matcher till att inventera bland de spelare som kan komma ifråga i satsningen mot hemma-EM 2009. Vi hade en del nya spelare i laget idag och vi har av tradition svårt för brittiska lag, särskilt när de tillåts komma igång och spela sitt eget spel.
Spelarna och ledarna U21-landslaget får möjlighet att revanschera sig redan den 7 september då det är dags för nästa träningslandskamp borta mot Lettland.
SWE-Wales21 augusti, kl 19.30
Örjans vall, Halmstad
Sverige-Wales 3-4 (3-2)
1-0 Ola Toivonen (11' str), 1-1 David Cotterill (27'), 2-1 Ola Toivonen (31' str), 3-1 Ola Toivonen (44'), 3-2 David Edwards (45+1), 3-3 (58') Sam Vokes, 3-4 (61') Joe Allen
Sverige:  1 Johan Dahlin (12 Pär Hansson 46') - 2 Jesper Westerberg (13 Mikael Lustig 77'), 3 Mattias Bjärsmyr [K], 4 Gustav Svensson (14 Oskar Rönningberg 46'), 5 Jonathan Hellström - 6 Robert Åhman-Persson, 7 Sebastian Castro-Tello (18 Marcus Pode 64'), 8 Denni Avdíc (15 Pontus Wernbloom 46'), 9 Andres Vasquez (16 Rasmus Elm 64') - 10 Johan Oremo (17 Rawez Lawan 69'), 11 Ola Toivonen.
Svensk varning: Wernbloom 48'
Wales: 1 Owain Fon Williams (21 Rhys Taylor 46') - 2 Darcy Blake, 5 Rhys Williams (17 Neil Taylor 57'), 6 Mike Williams, 3 Joe Jacobson - 7 Joe Allen (14 Owain Warlow 83'), 4 Matthew Collins (12 Arron Ramsay 46'), 8 David Edwards [K], 11 Shaun MacDonald - 9 Chedwyn Evans (15 Simon Church 76'), 10 David Cotterill (16 Sam Vokes 57').
Ersättare, ej inbytt: 18 Marc Bradley.
Walesiska varningar: R.Williams 23', Cotterill 34', M.Williams 90+6.
Domare: Svein-Erik Edvartsen, Norge. Ass.domare: Kim-Thomas Haglund & Kim-André Johnsen, båda Norge. Fjärdedomare: Stefan Hallberg, Sverige.
Publik: 1.717
Avslut: 6-13, varav på mål: 3-8 Hörnor: 2-7 Frisparkar: 13-26 Offside: 3-7

Hellström-Avdic debuterar mot Wales
Rasmus Elm ersätter Gabriel Özkan
Sveriges trupp
Wales trupp