Dam: Djupledsspelet nyckeln till seger

På måndagen är det dags för Sveriges sista gruppspelsmatch i Algarve Cup. För motståndet står den evige kombattanten Tyskland.
- Har man förlorat både en EM- och en VM-final mot ett lag med minsta möjliga marginal så är det alltid speciellt att möta det, säger Thomas Dennerby.
Thomas Dennerby leder träningen inför sista gruppspelsmatchen mot Tyskland.Så idag kommer det att vara ett extra tänt Sverige som kliver in på planen för att ta sig an sina motståndare.
- När man möter de bästa lagen så blir det alltid lite tuppfäktning, även om det är en träningsturnering, konstaterar förbundskapten Thomas Dennerby.
- Här brukar de lägga upp turneringen så att det blir tuffare matcher allt eftersom, att det blir gruppens lilla final sist och spelarna laddar hela tiden inför det.
Tuffare motstånd ger också en annan sorts matchbild än mot Finland och Danmark.
- Vi kommer förmodligen inte att få rulla runt boll lika lugnt i uppbyggnadsfasen. Vi kommer nog att få slå ett längre, tydligare första pass, vare sig tjejerna vill eller inte.
Och nyckeln till segern, den ser Dennerby i tidigare matcher.
- Jag tror att det är att vi hittar tillbaka till det djupledsspel som har gjort oss så framgångsrika genom OS-kval och mot England, Norge och delvis Finland. Inte det stereotypa spel som vi visade upp i den första halvleken mot Danmark.
GER-SWE10 mars, 13.15 (14.15 svensk tid)
Estádio Municipal Villa Real Santo António
Tyskland-Sverige
Sveriges startelva: 21 Kristin Hammarström - 4 Anna Paulson, 7 Sara Larsson, 19 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro - 18 Nilla Fischer - 15 Therese Sjögran, 11 Victoria Svensson [K], 5 Caroline Seger - 10 Hanna Ljungberg, 16 Jessica Landström.
Ersättare: 1 Hedvig Lindahl - 2 Karolina Westberg, 3 Stina Segerström, 8 Maria Aronsson, 9 Therese Lundin, 13 Frida Östberg, 14 Josefine Öqvist, 17 Johanna Almgren, 20 Frida Nordin.
På läktaren: 12 Sofia Lundgren.

Dansk revansch i Algarve Cup
Sju nya namn i startelvan mot Danmark
Schelin missar hela Algarve Cup
Hanna Ljungberg historisk
Finland inga problem för Sverige
Ljungberg och Lundin på topp mot Finland
Frågetecken för Schelin och Dennerby
Algarve Cup, resultat och spelschema
Sveriges trupp
Not: Skribenten Elin Ala, till vardags sportjournalist på Norra Västerbotten, är med landslaget i Portugal som SSF-stipendiat.

Upplagt av: Elin Ala