Dam: Ljungberg historisk

Med sitt 1-0-mål mot Finland skrev Hanna Ljungberg sig in i historieböckerna. Hon är nu den damspelare som har gjort flest A-landskampsmål, med 72 fullträffar.
- Det är väl ett kvitto på att man har varit med länge, säger Hanna och skrattar.
Hanna Ljungberg gjorde sitt första landslagsmål redan i debuten, som inhoppare mot Spanien 1996 (8-0).Inför onsdagens match mot Finland stod Lena Videkull, Pia Sundhage och Hanna Ljungberg alla på 71 gjorda A-landslagsmål. Men efter 25 minuter av matchen var det rekordet utsuddat. Med sitt 1-0-mål såg Hanna Ljungberg till att hon numera innehar det rekordet alldeles själv.
- Det är väl inget jag funderar på så mycket, säger Hanna Ljungberg själv efter rekordmatchen.
- Sen är det svårt att veta när man har gjort alla mål, men bevisligen har jag gjort så många. Ett mål har dock etsat sig fast för evigt. Det är det jag gjorde i VM-finalen. Det var speciellt. Det hade varit ännu bättre om det hade varit avgörande, men så blev det ju inte, konstaterar Hanna, som alltså har gått förbi sina barndomsidoler Videkull och Sundhage.
- Jag hann faktiskt spela med dem i landslaget. Men det var ganska stor åldersskillnad.
Finland inga problem för Sverige
Ljungberg och Lundin på topp mot Finland
Frågetecken för Schelin och Dennerby
Algarve Cup, resultat och spelschema
Sveriges trupp
Not: Skribenten Elin Ala, till vardags sportjournalist på Norra Västerbotten, är med landslaget i Portugal som SSF-stipendiat.