Dam: Sju nya namn i startelvan mot Danmark

Sju nya spelare går in i startelvan. Det möbleras om ordentligt i Sverige inför fredagens match mot Danmark.
- Men det är helt enligt planen, säger assisterande förbundskapten Lillie Persson.
<P>Hedvig Lindahl och Jessica Landström i vänskaplig kamp på dagens träning. Båda finns med i startelvan mot Danmark.</P>Någon större överraskning var det inte för spelarna att det blev många nya namn i startelvan.
- Så här ser det ofta ut i Algarve. Det är ett matchläger där vi testar många olika spelare, säger Lillie Persson.
- Vi vill inte ha för mycket matchtid på vissa spelare. Vi ska spela ytterligare två matcher och spelarna har träning när de kommer tillbaka till sina klubbar, och om de är slitna då så gagnar det ingen.
Fredagens motståndare är Danmark, som inledde turneringen starkt genom att vinna med 1-0 mot Tyskland. Och Sveriges match mot sina västliga grannar kommer inte att bli enkel.
- De kommer att ha mycket självförtroende. Att vinna mot Tyskland är jättestarkt. Dessutom är de revanschsugna, då vi har tre raka vinster mot dem inom ett och samma år. Så de kommer att vara bestämda från början, säger Lillie Persson.
Danmark är ett lag med många styrkor. Något som det svenska laget är väl medvetna om.
- Deras passningsspel är fantastiskt. De är bekväma med bollen. Sen är jag alltid lika imponerad av Cathrine Paaske Sörensen, som är en fröjd att se som fotbollsälskare, säger Lillie Persson, som dock har planen klar på hur Sverige ska stå emot dessa krafter.
- Vi måste fortsätta att vara noggranna i vårt försvarsspel, precis som mot Finland. Sedan måste vi fortsätta att variera vårt anfallsspel och att inte bli stressade, trots att Danmark kommer att spela runt bollen mycket.
DAN-SWE7 mars, 14.00 (15.00 svensk tid)
Estádio Municipal de Lagos
Danmark-Sverige

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 4 Anna Paulson, 7 Sara Larsson, 3 Stina Segerström, 13 Frida Östberg - 5 Caroline Seger - 15 Therese Sjögran, 11 Victoria Svensson [K], 20 Frida Nordin - 9 Therese Lundin, 16 Jessica Landström.
Ersättare: 21 Kristin Hammarström - 2 Karolina Westberg, 6 Sara Thunebro, 8 Maria Aronsson, 10 Hanna Ljungberg, 14 Josefine Öqvist, 17 Johanna Almgren, 18 Nilla Fischer, 19 Charlotte Rohlin.
På läktaren: 12 Sofia Lundgren. Struken: Lotta Schelin.

Schelin missar hela Algarve Cup
Hanna Ljungberg historisk
Finland inga problem för Sverige
Ljungberg och Lundin på topp mot Finland
Frågetecken för Schelin och Dennerby
Algarve Cup, resultat och spelschema
Sveriges trupp
Not: Skribenten Elin Ala, till vardags sportjournalist på Norra Västerbotten, är med landslaget i Portugal som SSF-stipendiat.

Upplagt av: Elin Ala