U21 herr: Klassmål av Toivonen avgjorde

Ola Toivonen avgjorde med ett riktigt klassmål när U21-landslaget bortabesegrade Danmark på onsdagseftermiddagen i Ålborg med 1-0 (0-0). Därmed har MFF-spelaren gjort de två mål U21 svarat för hittills säsongen 2008.
- Det känns som om vi har tagit nåt steg framåt, även om vi har mycket kvar att jobba med. Danskarna hade nog lite bättre passningsspel än oss även om våra chanser nog var lite hetare säger segerskytten Ola Toivonen.
Ola Toivonen blev återigen matchvinnare för U21-landslaget.Det svenska laget har vunnit två (Ukraina och Danmark) och förlorat en match (Portugal) den här säsongen, vilket är en betydligt bättre start än på säsongen 2007 och bådar gott inför den tuffa 4-nationsturneringen i maj där Portugal, Frankrike och Holland kommer till Trelleborg, Malmö och Helsingborg.
- Vi har också mött bättre motstånd än vid motsvarande period ifjol, fortsätter Toivonen.
Danmark inledde mycket bra och förde spelet i inledningen. Därefter kom Sverige in i matchen och hade en bra period i mitten på första halvlek.
- De ligger en månad före oss eftersom deras liga redan startat, och det syntes i början, kommenterar förbundskapten Jörgen Lennartsson.
Denni Avdic hade Sveriges bästa chans före paus med ett mycket bra distansskott, där Danmarks Kasper Schmeichel svarade för en utmärkt räddning.
I 56:e minuten tog Sverige ledningen via ett riktigt klassmål. Rasmus Elm lyfte in bollen, Pontus Wernbloom nickade till Ola Toivonen, som bröstade med sig bollen förbi en dansk försvarare och sköt bollen in i ena burgaveln.
- Jag skrek till Pontus att han skulle släppa bollen vidare, så det blev ju bra. Alltid bra för självförtroendet att få göra mål, och det får jag ta med mig hem till Malmö och den Allsvenska starten, säger Toivonen vidare.
Ola hade dessutom en bra nick som Schmeichel tippade till hörna. Pontus Wernbloom hade två bra chanser, varav den ena troligen kunde lett till en straffspark då han gick förbi Schmeichel men fälldes - dock friade domaren.
Debuterande målvakten Zlatan Azinovic fick också visa sina kunskaper då han räddade en dansk nick vid ett tillfälle. 
- Andra halvlek blev lite hackig då båda lagen gjorde många byten. men vi vill ge alla ytterligare internationell rutin, samtidigt som vi har ett ansvar mot de allsvenska klubbarna att spelarna kommer hem friska till premiären till helgen, vilket de nu gör och säkert med lite glada miner, fortsätter Lennartsson.
Försvarsspelet var mycket bra matchen igenom och lagkaptenen Mattias Bjärsmyr håller ihop styrkorna mycket väl - godkänt rakt över hela linjen med Pierre Bengtsson som pigg vänsterback.
Inför matchen arbetade förbundskaptenerna med att prova ett litet rakare spel på innermittfältet mot att Ola Toivonen skulle "droppa ned" och hjälpa till i defensiven.
- Fungerade ganska bra, nåt att ta med sig vidare, säger Lennartsson.
Nu väntar elva intensiva allsvenska omgångar innan 4-nationsturneringen i maj månad - det blir ett riktigt kraftprov på var U21-landslaget står ett år före hemma-EM.
- Det känns som om det mesta har blivit bättre. men det absolut vikigaste inför majturneringen är att våra spelare får  spela kontinuerligt i sina klubblag så att de utvecklas individuellt, slutar Jörgen lennartsson.
I bakgrunden mullrar Tommy Söderbergs intensiva röst, Kanske, kanske är han och Jörgen Lennartsson på väg att hitta nycklarna så att våra unga duktiga  talanger ska ta det stora klivet så småinngom?
DAN-SWEOnsdag 26 mars, kl 16.15
Ålborg stadion
Danmark-Sverige 0-1 (0-0)
0-1 (56') Ola Toivonen
Sverige: 1 Pär Hansson (12 Zlatan Azinovic 46') - 2 Jesper Westerberg (13 Wallid Atta 46'), 3 Mattias Bjärsmyr [K], 4 Per Karlsson, 5 Pierre Bengtsson (14 Emil Johansson 82') - 6 Sebastian Castro-Tello (Mathias Unkuri 71'), 7 Denni Avdic (16 Gustav Svensson 71'), 8 Rasmus Elm (17 Robert Åhman-Persson 82'), 9 Kristoffer Näfver (18 Emir Bajrami 46') - 10 Ola Toivonen (19 Johan Oremo 77'), 11 Pontus Wernbloom (20 Rawez Lawan 77')
Alla ersättare inbytta.
Varning: Pontus Wernbloom (52')

Danmarks startelva: 1 Kasper Schmeichel - 2 Michael Jakobsen [K], Magnus Troest, 4 Timmi Johansen, 5 Martin Spelmann, 6 Søren Christensen, 7 Martin Christensen, 8 Mike Jensen, 9 Tobias P Mikkelsen, 10 Thomas Enevoldsen, 11 Jesper Lange.
Ersättare: 16 Lasse Heinze - 12 Jens Gjesing, 13 Frederik Krabbe, 14 Mathias Jørgensen, 15 Søren Ulrik Vestergaard, 17 Brian Nielsen, 18 Søren Rieks, 19 Michael Lumb, 20 Janus Drachmann.
Domare: Veaceslav Banari, Moldavien. Assisterande domare: Valeriu Gutu och Serghei Trofan, båda från Moldavien. Fjärdedomare: Rasmus Møller Bøjer, Danmark.
Publik: 350.

Sveriges trupp
Toppmatcher i Skåne i maj