Dam: Övertygande 6-0-seger mot Ungern

Sverige hade inga större bekymmer med att dyrka upp Ungerns försvar i dagens EM-kvalmatch i Székesfehérvár. Matchen slutade 6-0 till Sverige efter 4-0 i paus. Therese Lundin blev tvåmålskytt och övriga mål gjordes av Maria Karlsson, Sara Larsson, Nilla Fischer och Josefine Öqvist.
- Vi hade pratat om att få hål på dom tidigt så det inte blev nåt snack. Och så blev det ju, det var skönt, kommenterar förbundskapten Thomas Dennerby efter matchen.

1-0-skytten Maria Karlsson (8) kramas om av Therese Sjögran. Till höger tvåmåls- skytten Therese Lundin.Sverige tog ledningen med 1-0 i den tolfte minuten. Linköpings Maria Karlsson bröt in från sin vänsterkant, tog sig mellan de ungerska mittbackarna och tåade sedan in bollen.
- En fin individuell prestation, berömmer Dennerby.
2-0 kom efter en hörna knappt tio minuter senare. Efter viss kalabalik damp bollen ner framför Sara Larsson och hon kunde trycka in den bakom den ungerska målvakten Melinda Szvorde.
I den 34:e minuten spelade Nilla Fischer fram Therese Lundin som kunde vinkla in 3-0 och före paus fyllde Fischer själv på med 4-0.
- Ett kanonskott med vänstern rakt upp i krysset från 20 meter, beskriver Dennerby entusiastiskt.
I början av den andra halvleken höll det svenska laget inte samma tempo som i den första och under den första kvarten fick ungerskorna vara med i matchen och äga lite boll. Men några avslut mot Hedvig Lindahl i det svenska målet blev det aldrig.
- En av målsättningarna i matchen var att hålla nollan. Ungern hade två avslut, men inget på mål så det löste vi på ett bra sätt, analyserar Dennerby.
- Men i början av andra halvlek kändes det lite som att vi redan var med ena benet i matchen mot Italien, lägger han till.
En bit in i andra halvlek ökade Sverige farten igen, samtidigt som ungerskorna mattades. Therese Lundin kunde göra sitt andra mål och sedan fastställde inhopparen Josefine Öqvist slutresultatet 6-0 med ett vasst skott från 17-18 meter.
Det svenska laget reser hem till Sverige direkt efter matchen och kommer imorgon att rehabträna. Måndag ägnas åt genomgång av försvarsspelet och på tisdagens träning blir det tonvikt på anfallsspelet.
På onsdag kväll är det sedan dags för avspark mot Italien på Behrn Arena.
SWE-HUN3 maj, kl 13.00
Sóstói stadium, Székesfehérvár
Ungern-Sverige 0-6 (0-4)
0-1 (12') Maria Karlsson, 0-2 (23') Sara Larsson, 0-3 (34') Therese Lundin, 0-4 (37') Nilla Fischer, 0-5 (68') Therese Lundin, 0-6 (78') Josefine Öqvist.
Sverige: 1 Hedvig Lindahl - 13 Frida Östberg, 7 Sara Larsson, 2 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro - 18 Nilla Fischer - 15 Therese Sjögran (14 Josefine Öqvist 68'), 5 Caroline Seger [K] (17 Johanna Almgren 76'), 8 Maria Karlsson - 9 Therese Lundin, 10 Jessica Landström (11 Maria Aronsson 64').
Ersättare, ej inbytta: 12 Kristin Hammarström - 3 Stina Segerström, 4 Lina Nilsson, 16 Madelaine Edlund.
Ungern: 1 Melinda Szvorda - 15 Krisztina Kanta (16 Tímea Gál 71'), 18 Szabina Tálosi, 3 Éva Sümegi, 5 Anita Szekér - 6 Angéla Smutzer, 13 Mónika Benkő (2 Anita Stefán 71') - 14 Zsanett Jakabfi, 8 Anita Pádár, 9 Cecília Gáspár (7 Gabriella Tóth) - 11 Anett Nagy.
Ersättare, ej inbytta: 12 Hajnalka Sipos - 4 Szilvia Szeitl, 10 Katalin Fogl, 17 Evelin Ferencsik.
Domare: Snjezana Focic, Kroatien. Assisterande domare: Blazenka Logarusic och Lidija Kraljic, Kroatien. Fjärdedomare: Birgitta Makkosne Petz, Ungern.

Biljetter Sverige-Italien
Sverige storfavoriter trots alla skador
Återbuden hopar sig till EM-kvalet
Maria Aronsson ersätter Vickan
Sveriges trupp
EM-kvalgrupp 2