U21 herr: Lägret avslutat med seger

U21-landslaget avslutade på fredagen sin samling med 4-1 i en träningsmatch mot Landskrona BoIS.

Martin Olsson.Pontus Wernbloom gjorde två mål, Johan Oremo och Gustav Svensson varsitt medan superettalaget satte en straff i matchens sista skälvande sekund. Debutanterna Albin Ekdahl, Peter Abrahamsson, Erik Lund och Carlos Gaete fick samtliga speltid.
- Vi är nöjda med samlingen som helhet, särskilt under omständigheterna, matchen är vi däremot inte helt nöjda med. Första halvlek saknar vi aggressivitet medan Landskrona gör det bra, i andra lyfter vi oss samtidigt som de gör flera byten vilket också påverkar matchbilden, säger Jörgen Lennartsson, förbundskapten.
Endast några timmar innan samlingen blev det klart att den tilltänkta motståndaren Georgien inte skulle ansluta till den planerade landskampen, istället ställde Anders Linderoths Landskrona upp med kort varsel. Förbundsledningen valde att inte ändra på det planerade upplägget utan fullföljde det som planerat.
- Vi fick tre bra träningar, mycket bra snack och fyra nya spelare fick lära känna oss samtidigt som vi fick lära känna dem. Dessutom har vi fått prova på vårt uppladdningsläger inför EM som vi ska ha här i Falkenberg samt inspekterat vårt basläger i Båstad där vi kommer att bo under turneringen i sommar. Vi hade även en föreläsare som varit FN-inspektör i Georgien som pratade om förhållandena där, det var mycket uppskattat och gav oss ett perspektiv på vad en inställd landskamp kan betyda för någon som lever under de förhållandena, fortsatte Lennartsson.
Albin Ekdal.Landskrona kom till start med ett i det närmaste ordinarie lag och det var de svartvita som var lite aggressivare och visade lite mer vilja under den inledande halvtimmen. Veteranen Jörgen Pettersson fick bl a gult kort efter en hård tackling på Denni Avdic och innan halvleken var slut hade inte mindre än fem gula delats ut, bl a ett var till Pontus Wernbloom och lagkaptenen Mattias Bjärsmyr. Runt 22 minuter hade gått när Sverige skapade sin första farliga målchans, Ola Toivonen slog en stickare till Wernbloom som i sin tur friställde Emil Johansson men avslutet gick tyvärr över.
Samme Johansson revanscherade sig i 40 minuten med en perfekt hörna där Wernbloom i full fart hoppade upp och nickade in bollen otagbart för Landskronas målvakt. Wernbloom blev i halvlekens sista minut frispelad av Guillermo Molins och placerade in bollen med vristen. 2-0 i halvtid trots en emellanåt ganska tveksam insats.
- Vi klev inte riktigt dit i första halvlek. Även om vi verkligen vill göra det så bra vi kan kan det bli lite så när det är träningsmatch. Det hade sett annorlunda ut om det varit landskamp, garanterat. Men vi tog tag i det bättre efter halvtid, sa Bjärsmyr efter matchen.
I halvtid bytte Sverige in Gustav Svensson, Pierre Bengtsson och Rasmus Bengtsson mot Denni Avdic, Emil Johansson och Per Karlsson och även Landskrona gjorde flera byten. Dessutom bytte Sverige målvakt - Kristoffer Nordfeldt ersatte Abrahamsson. Sverige tog ganska snart tag i spelet och tillät inte BoIS att sticka upp annat än sporadiskt.
Sista halvtimmen är det nästan bara spel på Landskronas planhalva och inbytte Johan Oremo tar i 78 minuten emot bollen felvänd och skjuter in ett välplacerat skott från ca 25 meter. Oremo är även inblandad i 4-0 där han slår ett hårt inspel snett inåt bakåt från högerkanten. Pierre Bengtsson hoppar över bollen som går till Gustav Svensson som drar på ett skott utom räckhåll för målvakten. På extratidens sista minut blåser domaren straff till Landskrona efter en brytning från Bjärsmyr och Mikael Dahlgren gör inget misstag. Matchen slutar 4-1.

- Som sagt, vi är nöjda med samlingen som helhet men inte riktigt med matchen. Nu är det förberedelser för nästa landskamp mot Holland 19 november och vi jobbar vidare med att bevaka spelarna i deras lag. Vi hoppas även komma iväg och se utlandsproffsen på plats under hösten och vintern. Skönt att konstatera att vi skickar tillbaka 18 hela och oskadade spelare till sina klubbar, det är något vi lägger stor vikt vid, avslutar Lennartsson.

Sverige-Landskrona BoIS10 oktober, kl 13.00
Falkenbergs IP
Sverige-Landskrona BoIS 4-1 (2-0)
1-0 Pontus Wernbloom (40'), 2-0 Pontus Wernbloom (45'), 3-0 Johan Oremo (78'), 4-0 Gustav Svensson (85'), 4-1 Mikael Dahlgren (90+2', str)
Sverige: 1 Peter Abrahamsson (12 Kristoffer Nordfeldt  46') - 2 Erik Lund, 3 Mattias Bjärsmyr [K], 4 Per Karlsson (13 Rasmus Bengtsson 46'), 5 Martin Olsson - 6 Guillermo Molins (15 Carlos Gaete 68'), 7 Albin Ekdal, 8 Denni Avdic (16 Gustav Svensson 46'), 9 Emil Johansson (14 Pierre Bengtsson 46') - 10 Ola Toivonen (18 Rawez Lawan 68'), 11 Pontus Wernbloom (17 Johan Oremo 68').
På bänken: -
Landskrona BoIS startelva:
22 Peter Karlsson - 2 Fredrik Olsson, 3 Linus Malmqvist, 7 Johan Persson, 9 Jörgen Pettersson, 33 Philip Andersson, 13 Mattias Eklund, 14 Max Mölder, 15 Per Cederkvist, 17 Mirza Jelezak, 20 Robin Wikman.
Ersättare:
1 Sebastian Karlsson - 5 Mikael Dahlgren, 6 Johan Heide, 8 Christoffer Karlsson, 11 Alvedin Nezirovac, 12 Charles Andersson, 18 Bobo Bola, 23 Amar Muhamremovic, 26 Simon Alm.Varningar, Sverige: Bjärsmyr, Wernbloom.
Varningar, Landskrona: 9 Pettersson, 14 Mölder, 7 Persson, 12 Anderson.

Domare: Antti Kanerva. Assisterande domare: Stefan Hallberg och Magnus Vallerius.

Återbud från Rasmus Elm och Emir Bajrami
Georgien kommer inte till Sverige
 Lund och Nordfeldt inkallade till truppen
Sveriges trupp

Upplagt av: Johan Nilsson