P19/90: Första förlusten mot Norge

P19-landslaget inledde året med förlust i La Manga, 1-3 mot Norge. Det är första gången årgång 1990 förlorar mot Norge, tidigare fem möten har alla slutat med svensk seger.

Förbundskapten Roland Larsson om matchen:
Sotirios Papagiannopoulos mot Jo Inge Berget.- Det var en jämn första halvlek, både spel- och chansmässigt. Det var väl i ärlighetens namn inget bra spel av oss, men vi snackade ihop oss i halvtid och fick till det rätt så bra sedan. Första 25-30 minuterna i andra är vi betydligt bättre med bollen. Vi gör också första målet, via debutanten Sinan Ayranci.
- Norge kvitterar med ett otagbart skott utifrån, mycket snyggt mål. Det känns som om det kunde ha slutat så, men tyvärr börjar vi slarva. Vi tappar boll flera gånger om, och vi bjuder dom på 1-2. Sista målet de får är ett avslut upp i nättaket, inte mycket att säga om. Norge vinner rättvist, dom såg pigga ut medan vi verkade lite ringrostiga.
- Extra ros ändå till debutanterna i laget: Sotirios Papagiannopoulos, Sinan Ayranci och Marcus Astvald - jag tycker dom gör det riktigt bra allihopa.
I fyrlagsturneringens andra match vann Portugal över Polen med 2-0. Sverige möter Polen på onsdag, och Portugal på fredag.
P19 La Manga-turnering
9 februari 18.00
Sverige-Norge 1-3 (0-0)
1-0 Sinan Ayranci (54'), 1-1 Anders Konradsen (74'), 2-1 Jo Inge Berget (82'), 3-1 Jo Inge Berget (85').
Sverige:
1 Ole Söderberg - 2 Beriar Muhammed, 3 Sotirios Papagiannopoulos, 4 Marcus Törnstrand (k), 5 Miiko Albornoz - 6 Ivo Pekalski - 7 Jiloan Hamad (16 Daniel Gustavsson 66'), 8 Johan Eiswohld, 11 Marcus Astvald (18 Magnus Eriksson 74') - 10 Astrit Ajdarevic, 9 Sinan Ayranci (17 Rasmus Jönsson 69').
På bänken: 12 Karl-Johan Johnsson - 13 Christoffer Eriksson, 14 Joakim Askling, 15 Viktor Svensson.
Varning: Marcus Törnstrand.
Max arton spelare tillåtna per match, vilket innebar att Andreas Haglund, Mervan Celik, Jakob Johansson  och Pehr Andersson sitter på läktaren denna match.
Norge: Lars Stubhaug - Amin Nouri, Håvard Nordtveit, Martin Thømt Jensen, Vegard Landaas (Mads Stokkelien 79') - Anders Konradsen, Magnus W. Eikrem (Anders Karlsen 88'), Harmeet Singh - Bjarte Haugsdal (Daniel Grønning 63'), Jo Inge Berget, Kristian Brix (Mathis Bolly 25').
Domare: Hubert Siejewicz, Polen.
Publik: 275.
Hela spelprogrammet

Sveriges trupp