Fotbollsfest med blindfotboll i Kungsan

Blindfotboll var en av de uppskattade aktiviteterna i Kungsan under söndagen.

Stockholm och Kungsträdgården visade upp sig från sin finaste soliga sida på söndagen när Fan zones andra dag inför onsdagens UEFA Europa League-final bjöd på nya aktiviteter.
Det började med träning för funktionsnedsatta och blindfotboll. Daniel Göransson och Emilia Dahlgren från MIK Sound, enda laget i Sverige menar att det går att lära sig som med all annan fotboll.
- Vi tränar två gånger i veckan, men det finns inga lag att möta i Sverige så vi får åka utomlands, närmast är det turnering i Tjeckien, sa Emilia.

Sedan blev det intensiv strafftävling på duktige målvakten Montasir Saraf från Vasalund, 17 år. Edon Cejku från Halmstad vann och får gå med en kompis på Europa League-finalen och ska dessutom spela supportermatchen dagen efter finalen på Friends Arena.
- Fantastiskt, det hade jag inte en tanke på när jag kom hit idag, vilken kul grej sa Edon.

Fyra personer, varav Matilda Larsson ("jag är en avdankad spelare" sa hon, med ett riktigt klipp i dojan) var ensam tjej till final.
Adidas Nordic Tango League-finaler för tjejer och killar från andra länder genomfördes senare.

Stockholms kulturskola bjöd på vacker musik och uppträdande och även en flashmob,
- Vilken start vi har fått på finalveckan, här har vi visat upp fotbollen från den allra bredaste sidan och det märks att det uppskattas, sa Maria af Geijerstam, SvFF:s koordinator för evenemanget.

Måndagen är det inga fotbollsprogram i Kungsan, man förbereder för tisdagen och onsdagen då det blir fokus på UEL-finalen med spännande program.
På tisdagen inviger UEFA och Stockholms stad (idrottsborgarrådet Emilie Bjuggren) den "maxipitch" som skänks till Husby (kl 11.00-12.00).

Vilken (fotboll)fest!

Blindfotboll (five-a-side) är med på Olympiska programmet (parasport).

Upplagt av: Jonas Nystedt