Jesper och Stefan hoppas på sina lag

Stefan Pettersson och Jesper Blomqvist blir antagonister för en kväll när Ajax möter Manchester United. FOTO: SvFF.

– Manchester United vinner Europa Leaguefinalen med 3-1.
– Nej, Ajax med 2-1.
Det är klart att Jesper Blomqvist hade sitt och Stefan Pettersson sitt favoritlag när de stod på scenen i Kungsträdgården dagen före UEL-finalen på Nationalarenan.

De två före detta fotbollshjältarna blev intervjuade av Fredrik Berlin inför folket som samlats där, vilket var supporters till både United och Ajax och svenska flanörer.
De fick berätta om sina klubbminnen med de två finallagen, men de har även spelat tillsammans i IFK Göteborg där Jesper Blomqvist mål mot Helsingborg i Allsvenskan på Stefan Petterssons pass är en riktig klassiker.

– Tänk om det funnits sociala medier på den tiden, det hade varit grymt stort, sa Jesper och tyckte de kanske borde gå ut med en repris.
Under de sex åren (1988–94) i Ajax vann Pettersson ligan, cupen och UEFA-cupen, avtryck som inte ens en ung Zlatan Ibrahimović kunde leva upp till. Faktum är att Stefan gjorde fler internationella mål i Ajaxtröjan och han är riktigt stor och populär än idag bland holländarna i gemen och Ajax supportrar. Han har också vunnit fem allsvenska guld med Blåvitt.

Jespers meriter är enastående: VM-brons (-94), tre Premier League-titlar (-99, 00 och 01), FA-cupen (-99) och han vann en klassisk Champions League-final (-99). Jesper startade och United slog Bayern München med 2-1.
Spel även i Milan, Parma, Everton, Charlton och fem allsvenska guld med Göteborg och Djurgården.

– Ajax måste sätta sina chanser, spela sitt frejdiga tekniska spel, menade Stefan var en nyckel till Ajaxseger.
– United har ett övertag med sin fysik, fasta situationer och kan de sätta press på Ajax tidigt i matchen så har de en fördel tror jag, sa Jesper.

Två fina ambassadörer för vår fotboll!

Senaste nytt: UEFA Europa League 2017