Tredje raka cuptiteln för Rosengård

Troelsgaards segermål på väg in.

I den 62:a minuten steg Sanne Troelsgaard högst och knoppade in segermålet för Rosengård i cupfinalen mot Linköping. Högst välförtjänt ska tilläggas efter en final där hemmalaget haft det mesta och bästa.

Segermålet kom på en hörna, en av Rosengårds 13 i matchen. Linköping å sin sida hade en, siffrorna säger en del om hur balansen på planen såg ut.

Det var hemmalaget Rosengård som höll i taktpinnen redan från start. Iva Landeka och Sanne Troelsgaard var inblandade i ett antal lägen och Anja Mittag hade en hörna i ribban. Det osade hett kring Hilda Carlén flera gånger om men LFC-målvakten försvarade förtjänstfullt målet och 0-0 var ett resultat för gästerna att vara nöjda med i halvtid.

Utdelningen för Rosengård kom istället dryga kvarten in på andra halvlek. Och precis som ifjol heter matchhjälten Sanne Troelsgaard. Danskan nådde högst på hörnan och kunde nicka in 1-0, ett resultat som malmölaget sedan förmådde försvara till slutsignalen.

Segersiffrorna blev de samma som ifjol men den här gången kunde det ha blivit både ett och två måls marginal till för Rosengård. Triumfen är den tredje raka för Rosengård och det var fjärde raka finalen mellan de båda dominanterna nationellt.