Elfsborg cupmästare 2014

Elfsborg vann välförtjänt cupfinalen 2014 mot Helsingborg på Friends Arena. Boråsarna hade greppet om matchen men segern blev knapp. Lasse Nilsson har avgjort cupfinaler förut och han gjorde det igen - 1-0 till Elfsborg.

Lasse Nilssons segermål på väg in.

Elfsborg vann välförtjänt efter att ha haft ett spelmässigt grepp om finalen på Friends Arena. Resultatmässigt blev det dock tajt. Lasse Nilssons ledningsmål var nära att kvitteras vid ett tillfälle men till slut stannade allt vid en 1-0-seger och biljett ut till Europa för Elfsborg.

Helsingborgs Mattias Lindström var stor i sin kommentar direkt efteråt:
- Elfsborg är det bättre laget idag. Men vi kämpar.

Matchhjälten Lasse Nilsson har avgjort cupfinaler tidigare men tillstod att det pirrade lite extra.
- Det var mycket på spel idag. Den här segern betyder otroligt mycket med tanke på att vi missat chansen till Europa. Det var otroligt viktigt för oss, säger Nilsson som hade ett par heta lägen innan målet satt.
- Det var ett par hörnor och på den andra kom det en nick som jag lyckades få en tå på. Måltjuvsmål! Som helhet tycker jag vi spelade riktigt bra idag, i synnerhet i andra.

Lasse har varit cuphjälte för Elfsborg tidigare. 2003 satte den då 21-årige dalmasen båda målen när Assyriska besegrades.

Elfsborgs tränare Jan Mian var också lycklig efter slutsignalen.
- Vi skulle göra det här för Klas (Ingesson) idag och det gjorde vi!

Annars fanns det orosmoment för elfsborgarna inför och under matchen. Kaptenen Anders Svensson tvingades sent kasta in handduken före avspark skadad och under matchen fick Kevin Stuhr Ellegaard lämna målvaktsposten till Abbas Hassan.

Cupsegern ger Elfsborg en boost inför spelet i Allsvenskan. Nu väntar även en plats i kvalet till UEFA Europa League för laget till sommaren. Tyngre för Helsingborg som kämpar vidare för komma på det vinnande spåret igen.