Christen Press är månadens spelare

Christen PRess

Flera spelare har under inledningen av ligan 2018 utmärkt sig genom att ta en ledande roll i sina lag och omröstningen har varit jämn. April månads vinnare är av juryn vald till Kopparbergs/Göteborg FCs hemvändande amerikanska stjärna Christen Press som under inledningen av säsongen visat sig mycket viktig för sitt lag genom starkt målskytte och offensivt spel.

Christen Press får förutom äran och pokal 10 000 kronor att skänka till sin klubbs samhällsprojekt.

- Jag är hedrad och stolt över att ha blivit utnämnd till månadens spelare i april. Ett stort tack till Damallsvenskan, Svenska Spel och C More, säger Christen Press. Det känns också bra att kunna ge 10 000 kronor till Shake Hands, som är ett initiativ från klubben som verkligen gör skillnad.

Månadens Spelare i Damallsvenskan utses av Elitfotboll Dam tillsammans med Svenska Spel och C More. Utmärkelsen går till den spelare som enligt omröstning i juryn gjort störst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.Utöver äran så får vinnaren en check på 10 000 kronor från Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Juryn består av lagkaptenerna från samtliga lag i Damallsvenskan och Malin Swedberg (C More). Vinnaren presenteras i Damallsvenskan och Svenska Spels sociala medier plus i C Mores matchsändningar.

Fakta månadens spelare

Under säsongen kliver spelare fram och gör avtryck i ligan på olika sätt. Genom distinkt målskytte, starka ledaregenskaper, stort försvarsarbete eller ha visat sig som ett extra gott föredöme för sporten kan vara exempel som vi med utmärkelsen Månadens spelare vill lyfta.

Upplagt av: Elitfotboll Dam