Andra raka SM-guldet till LdB FC Malmö

Grattis LdB Malmö till andra raka SM-guldet!
Grattis Koppbergs/Göteborg till stora silver och platsen i Champions League!
I den sista rafflande omgången i Damallsvenskan var spänningen och guldstriden över redan efter ett par minuter.

Frida Nordin gjorde 1-0 till LdB Malmö redan efter 49 sekunder mot Kif Örebro.

Hemma på Malmö IP dundrade Frida Nordin in 1-0 efter 49 sekunder. LdB vann sedan med hela 6-0 mot Örebro.
– Helt underbart! Vi hade pressen på oss men klarade av det och vi gjorde en jävligt bra match i dag, jublade Therese Sjögran som satte det viktiga 2-0-målet.

På Tyresövallen chockstartade Göteborg med att göra 1-0 efter blott tre minuter och hade 3-0 efter ytterligare en kvart. Matchen om silverpengen och den åtråvärda Champions League-platsen var över. Segersiffrorna skrevs till klara 4-1.
– Det känns lite blandat just nu. Vi var bara en poäng efter Malmö och hade bättre målskillnad. Men samtidigt har vi ju varit uträknade flera gånger, men tar ändå stora silver och får spela Champions League nästa år, sade Göteborgs landslagsspelare Linda Sembrant.

Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson låg hemma magsjuk.
– Jag hade väldigt gärna varit med i Stockholm men det gick bara inte. Tur att jag inte har smittat några av tjejerna, av rapporterna jag fått så spelade de väldigt bra. Vi matchade laget för hårt innan säsongen med Champions League och orkade inte i början av serien. Den missen gör vi inte om, sade Nilsson.

I Tyresö var besvikelsen oerhört stor. När två omgångar återstod hade man guldet i egna händer. Det gällde att besegra Örebro borta och Göteborg hemma. Nu förlorade man båda och fick nöja sig med fjärdeplatsen och ett litet futtigt brons.
Eftersom Umeå IK vann mot Hammarby gick man förbi Tyresö och fick lilla silver i belöning.
– Det känns väldigt, väldigt tung just nu. Jag vet inte om det var nerverna som ställde till det i början. Vi släppte in tre bollar på 18 minuter och det kunde ju faktiskt ha varit mer eftersom vi var helt vilsna på ett par hörnor, sade Tyresös landslagsback Annica Svensson.
Om två veckor möts lagen i final i Svenska Cupen.

Therese Sjögran firar SM-guldet på Malmö IP.I Malmö var det alltså Frida Nordin som visade vägen med sitt 1-0-mål. Men hela laget bidrog och jobbade hårt för varandra.
– Det kändes bra på uppvärmningen, med lagom anspännning och vi bestämde oss för att ha skoj idag. Vi fick också en kanonstart, sedan rullade målen in och när vi fick 3-0 i början av andra halvlek kändes det klart. Örebro hade knappt en målchans, sade Sjögran.
– Efter förlusterna mot Tyresö och Linköping tappade vi serieledningen. Men skulle vi vinna de tre sista matcherna så visste vi att chansen till guld var rätt så stor, trots allt.

Hur ska ni fira SM-guldet?
– Jag vet inte riktigt, men jag räknar med att det blir en låååång natt (skratt).
– Förresten har det varit ett jäkla firande redan. Vi har också duschat Martin Sjögren (tränaren) såklart. Själv har jag inte hunnit duscha och nu har det gått två timmar, men det löser sig...

Caroline Seger gjorde ett mål och hon kan summera en härlig säsong. Visserligen var hon skadad i bronsmatchen i VM men hon var starkt bidragande till att Sverige blev trea. I slutet av augusti blev hon mästare med New York Flash i amerikanska proffsligan och nu tog hon karriärens andra SM-guld.
Nästa säsong spelar Caroline Seger i Tyresö.

LdB FC Malmö - svenska mästarinnor 2011.

DE TIO SENASTE ÅRENS SVENSKA MÄSTARLAG
2001 Umeå IK 2002 Umeå IK
2003 Djurgården/Älvsjö 2004 Djurgården/Älvsjö
2005 Umeå IK 2006 Umeå IK
2007 Umeå IK 2008 Umeå IK
2009 Linköpings FC 2010 LdB FC Malmö

Upplagt av: Stig Lindmark