Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Utvärdering av Dam-EM 2013: "Stor succé"

På tisdagens presenterades de fem olika utvärderingar som genomförts i samband med UEFA Dam-EM 2013.
- Samtliga resultat pekar glädjande åt samma håll, nämligen att turneringen var exceptionellt bra för Sverige, för värdstäderna, svensk och internationell damfotboll och därmed har vi fog för att kalla mästerskapet för en stor succé, sa turneringschefen Göran Havik vid tisdagens presskonferens.

Kategori: Damlandslaget
Lotta Schelin efter ett bortdömt klassmål.

Bitter förlust mot Tyskland

Traditionens makt är stor. För åttonde gången i rad blir Sverige utslaget av Tyskland i ett mästerskap. Marozsan gjorde segermålet i den 33:e minuten och nu väntar EM-final Tyskland mot antingen Norge eller Danmark.

Kategori: Damlandslaget

Webb-TV: Lilie inför semifinalen

Ikväll 20.30 på Gamla Ullevi så gör Sverige och Tyskland upp om en plats i EM-finalen. Assisterande förbundskapten Lilie Persson om tankarna inför kvällens semifinal.

Kategori: Damlandslaget
Från tisdagens träning på Gamla Ullevi.

Sverige tillbaka på lyckoarenan

Sverige tränade lätt på Gamla Ullevi på tisdagskvällen. Ett kärt återseende för EM-laget som har underbara minnen från arenan.
- Segermatchen mot Finland och firandet efteråt glömmer jag aldrig. Det var helt sjukt, säger målvakten Kristin Hammarström.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013
Stina Lykke Petersen

Finland en tåspets från seger mot Danmark

Målvakten Stina Petersen, 27, räddade Danmark för andra gången i EM. På övertid gjorde hon en fantastisk räddning - med en tåspets. Mål där och Finland hade haft chans att gå vidare. Istället slutade matchen 1-1.
– Den reflexräddningen är jag verkligen nöjd med, säger Stina Petersen.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Inför Danmark-Finland

Finlands förbundskapten Andrée Jeglertz

Både Danmark och Finland måste vinna i Göteborg ikväll för att ha möjlighet att gå vidare som etta eller tvåa i grupp A. Ett av lagen blir med största sannolikhet utslaget i afton.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013
Emma Berglund i Fan Zone Göteborg.

#den12espelaren lyfter Sverige

Emma Berglund (Umeå IK och startspelare i damlandslaget i fjol), finns på plats på Fan Zone i Göteborg nu under eftermiddagen. Kön för att få hennes autograf ringlar lång. Samtidigt är det många som passar på att fota sig som den 12espelaren tillsammans med damlandslaget på en specialframtagen fotovägg.

Kategori: Damlandslaget

Webb-TV: Thunebro inför Finland

Med 107 A-landskamper på meritlistan är Sara Thunebro en av EM-truppens mest rutinerade spelare. Här berättar hon om upplevelsen av ett fullsatt Gamla Ullevi, erfarenheten från Tyskland och stödet från familjen.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter