Göteborg – en extraordinär evenemangsstad

Här hittar du all information du behöver om staden

Göteborg är Sveriges näst största stad och belägen i hjärtat av Skandinavien, mitt emellan den svenska, danska och norska huvudstaden. Göteborg är en dynamisk stad med lång erfarenhet av internationella evenemang, möten och konserter. Förstklassiga mäss- och mötesanläggningar, ett stort utbud av hotell, ett flertal restauranger med stjärnor i Guide Michelin, ett rikt nöjesliv och attraktiv shopping – Göteborg har allt som en storstad behöver och det mesta finns inom promenadavstånd.
Göteborg är en av Europas ledande evenemangsstäder och har sedan början av 1990-talet arrangerat en rad idrottsevenemang såsom exempelvis EM i fotboll 1992, VM i friidrott 1995, VM i simning 1997, World Gymnaestrada 1999, VM i ishockey 2002, UEFA Cup finalen 2004, EM i friidrott 2006, Volvo Ocean Race 2006, Världsmästerskapen i konståkning 2008, U21-EM i fotboll 2009 och VM i handboll 2011. Kommande evenemang är bland andra inomhus-EM i friidrott 2013 och FEI världscupfinalen i hästhoppning 2013.

Synlighet

Eftersom stadskärnan är kompakt och arenorna ligger nära hotell, restauranger, affärer och attraktioner kan majoriteten av deltagarna bo inom en ganska liten radie. Detta betyder att evenemangen både syns och märks i stadskärnan. Den strategiska placeringen av stora arenor gör det möjligt för besökare att på ett enkelt sätt mötas på restauranger, barer och kaféer.

Vänlig atmosfär

Göteborg, Liseberg.Göteborg är en vänlig stad med en öppen och välkomnande atmosfär. Brottsstatistiken är låg. Erfarenheten av stora internationella evenemang har gett polisen den kunskap som behövs för att arbeta professionellt med säkerhetsfrågor. Känslan av trygghet ökas ytterligare genom att största delen av befolkningen pratar engelska, vilket gör att besökare kan bli förstådda i de flesta situationer.

Sveriges fotbollshuvudstad

Göteborg kallas ibland för Sveriges fotbollshuvudstad. Det är inte så konstigt eftersom fotboll är den mest populära idrotten i regionen. Göteborgs fotbollsförbund har 248 klubbar med 17 000 registrerade spelare. År 2011 ligger fem av de största klubbarna i Allsvenskan (tre herrlag och två damlag). En stor händelse i Göteborg är den årliga fotbollsturneringen Gothia Cup. I juli varje år förvandlas Göteborg till en enda stor fotbollsfest när mer än 30 000 ungdomar från hela världen spelar fotboll i stadens varje hörn.

Host City Göteborg