Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Utvärdering av Dam-EM 2013: "Stor succé"

På tisdagens presenterades de fem olika utvärderingar som genomförts i samband med UEFA Dam-EM 2013.
- Samtliga resultat pekar glädjande åt samma håll, nämligen att turneringen var exceptionellt bra för Sverige, för värdstäderna, svensk och internationell damfotboll och därmed har vi fog för att kalla mästerskapet för en stor succé, sa turneringschefen Göran Havik vid tisdagens presskonferens.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013
Norge är i semifinal efter 3-1 mot Spanien i Kalmar.

Norge numret större än Spanien

Norge är ena laget i torsdagens EM-semifinal i Norrköping. Detta efter en övertygande 3-1-seger mot Spanien i Kalmar.
Norge fick två enkla mål – Solveig Gulbrandsen och självmål av Irene Paredes – i den första halvleken som spanjorskorna aldrig hämtade sig ifrån.
Ada Hegerberg gjorde 3-0 i den andra halvleken och Jenni Hermoso tröstmålade för Spanien på tilläggstid.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Nytt publikrekord på Kalmar Arena

Intresset för UEFA Dam-EM 2013 är enormt och intresset för att se matcherna på plats stiger för varje dag som går. Idag släpptes ytterligare 10.000 biljetter till finalen, och i Kalmar slog man tidigare ikväll ett nytt publikrekord då 10.346 personer såg Norge besegra Tyskland med 1-0.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013
Norsk glädje efter Isaksens segermål

Norge besegrade Tyskland

Tre nordiska lag är klara för kvartsfinal i EM. Norge överraskade med att besegra Tyskland med 1-0 och vann grupp B. Därmed möter Sverige, i en eventuell semifinal, vinnaren mellan Tyskland-Italien.

Träffa VM-hjältarna från 2003 i Fan Zone under EM!

Det är tio år sedan Sverige vann VM-silver i fotboll – en final som följdes av 3,8 miljoner tv-tittare i TV4. 2003-hjältarna kommer nu att återfinnas på läktarna under EM i Sverige 2013 – passa på att träffa dom i fan zons på vägen till matcherna!

Kategori: Kalmar

I Kalmar kan du åka EM-bil till jobbet!

Bli inte förvånad om en UEFA Dam EM-bil stannar till vid busshållplatsen och erbjuder dig skjuts till jobbet på onsdag morgon. Sju officiella Dam EM-bilar – med välkända Kalmartjejer bakom ratten – kommer under onsdagen att köra runt i Kalmar och plocka upp resenärer. Under färden kommer de att berätta om UEFA Dam-EM 2013 och de matcher som spelas i Kalmar i juli.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013
Tysklands förbundskapten Silvia Neid har presenterat sin EM-trupp.

Brandskattad tysk EM-trupp

Tysklands förbundskapten Silvia Neid presenterade Tysklands EM-trupp på torsdagen. På grund av skador på spelare som bland andra Babett Peter, Verena Faisst, Kim Kulig, Alexandra Popp och Linda Bresonik innehåller truppen fler unga spelare än vad som annars skulle kunna förväntas.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Schelin-supporter sätter bröderna Elm på plats

Vem är egentligen den bästa fotbollsspelaren, Rasmus Elm eller Lotta Schelin? Och vem gör egentligen de viktigaste målen? Kalmars ambassadörer för UEFA Dam-EM 2013, bröderna Rasmus, Viktor och David Elm, bjuder verkligen på sig själva i denna film som spelades in när de besökte Kalmar under mellandagarna.
Visa fler nyheter
Visa alla nyheter