Träffa VM-hjältarna från 2003 i Fan Zone under EM!

Det är tio år sedan Sverige vann VM-silver i fotboll – en final som följdes av 3,8 miljoner tv-tittare i TV4. 2003-hjältarna kommer nu att återfinnas på läktarna under EM i Sverige 2013 – passa på att träffa dom i fan zons på vägen till matcherna!

Silverlaget firades av 10,000-tals människor i Kungsträdgården i Stockholm vid hemkomsten efter finalförlusten mot Tyskland, och många av spelarna blev välkända i hela landet.

Hanna Marklund kommenterar nu EM i TV4, Frida Östberg är expert i SvT, Victoria Sandell Svensson är engagerad i EM-organisationen och Hanna Ljungberg har inlett sin nya sjukgymnastkarriär genom att vara med på elitflicklägret i Halmstad. Sofia Lundgren, Hedvig Lindahl, Josefine Öqvist, Therese Sjögran har fullt upp eftersom alla fortfarande är med i landslagstruppen, och ett antal 2003-hjältar andra har personliga hinder för att medverka. Men några av VM-hjältarna kan du träffa i Fan Zones ute i landet.

Så här kan du träffa 2003-hjältarna i början av EM-turneringen:

10 juli:

Hanna Ljungberg och Yvonne Ekroth, förbundskapten som vann EM-silver med F17 tidigare i sommar, kommer med hela elitflicklägret till fan zone i Halmstad och ser sedan matchen Italien-Finland på Örjans Vall (18.00).

Caroline Jönsson, Jane Törnqvist, Malin Andersson, Kicki Bengtsson med flera är I Göteborg för att se Sveriges öppningsmatch mot Danmark (20.30) och återfinns I fan zones fore matchen.

11 juli

Caroline Jönsson, Kicki Bengtsson och Frida Nordin (ev) besöker fan zone i Växjö innan man beger sig till arenan för att se Tyskland-Holland.

12 juli

Malin Andersson och Anna Sjöström besöker Norrköping och Linköpings fan zones och ser sedan matcherna Frankrike-Ryssland och England-Spanien.

13 juli

Caroline Jönsson, Jane Törnqvist, Kicki Bengtsson med flera är I Göteborg för att se Sveriges andra gruppmatch mot Finland (20.30) och återfinns I fan zones fore matchen.

14 juli

Besöker bla Jane Törnqvist Kalmars fan zone och ser sedan matchen Norge-Holland.

Caroline Jönsson, och Frida Nordin (ev) besöker fan zone på nytt i Växjö innan man beger sig till arenan för att se Island-Tyskland.

16 juli

Caroline Jönsson och andra (ej klara ännu) ser Sveriges sista gruppspelsmatch mot Italien i Halmstad, och träffas i fan zones.

Spelarnas meriter

Hanna Ljungberg

har spelat 130 landskamper och gjort 72 mål, vilket är landslagsrekord. Vann EM-silver 2001 och VM-silver 2003 och erhöll Diamantbollen 2002.

Kristine "Kicki" Bengtsson

har spelat fyra EM, tre VM och tre OS! 157 landskamper, gjort 14 mål. Erhöll Diamantbollen 1994 och 2004.

Caroline Jönsson

har spelat 77 landskamper, blev årets målvakt 2003 och 2006, och vann EM-silver 2001 och VM-silver 2003.

Malin Andersson

har spelat fyra EM, tre VM och tre OS! Totalt 151 landskamper, 38 mål. Fick Diamantbollen 1995. Avgjorde kvartsfinalen mot Brasilien med matchens enda mål 2003,

Jane Törnqvist

har gjort 109 landskamper och med 11 mål på kontot.

Anna Sjöström

noterades för 67 landskamper och 7 mål, vann 5 SM med Umeå IK. Avgjorde kvartsfinalen mot England i EM 2005.

Frida Nordin

har spelat 40 landskamper och gjort 3 mål.

FOTNOT: Under senare delen av EM hoppas vi på besök av Hanna Marklund, Victoria Sandell-Svensson och Friida Östberg i de olika fan zones.

Här hittar du all information om Fan Zone under EM!