EM: Oavgjord start också i grupp B

Hela 8.816 åskådare såg Tyskland-Holland i Växjö, matchen blev dock mållös. Tidigare under dagen i Kalmar så kvitterade Island sent mot Norge, därmed har EM:s fyra första matcher slutat oavgjort.

Margrét Lára Vidarsdóttir kvitterade till 1-1 för Island.

Norge-Island 1-1

I Kalmar tog Norge planenligt ledningen mot Island, Kristine Hegland pressade in 1-0 efter 26 minuter spelade. Norskorna hade bud på mer, men föll i andra halvlek allt längre ned för att försvara sin ledning. Island tog över bollinnehavet och skapade fler vassa chanser.

Islands kvittering med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid var inte orättvis. Margrét Lára Vidarsdóttir var kall från straffpunkten, och lurade norska mälvakten Ingrid Hjelmseth åt fel håll.
Islands mälvakt Gudbjörg Gunnarsdóttir stod för ett par kvalificerade räddningar, men sett över hela matchen får oavgjort anses rättvist.

- Jag tycker vi såg ut att vara det starkare laget, men resultatet var inte orättvist, sade Norges förbundskapten Even Pellerud efter matchen.
- Det är besvikelse i omklädningsrummet nu, tjejerna vet att det här var en missad möjlighet. Vi borde gjort ett mål till på vära chanser, det grämer mig.

Island förbundskapten Siggi Eyjolfsson var desto mer nöjd.
- Laget har tagot ett fantastiskt steg för isländsk fotboll idag. Vår första poäng i ett slutspel, och jag är väldigt stolt över spelarna. Nu hoppas vi på mer i turneringen.

Tyskland-Holland 0-0

Tyskland är favoriter i EM, men lyckades inte göra mål mot ett vilt kämpande Holland. Istället var de oranga nära att stjäla alla tre poängen, Hollands (och LdB Malmös) Manon Melis fick två frilägen i andra halvlek som dock brändes. Mållöst och oavgjort i matchen bäddar nu för en riktigt spännande fortsättning i grupp B.

- All heder till Holland, dom spelade smart och satte hård press på oss. Alla lag i gruppen har en poäng nu, så det finns ingen anledning för oss att gripas av panik eller tänka negativt nu, sade Tysklands förbundskapten Siliva Neid.

I och med 0-0 slutade Tyskland svit på 19 raka segrar i EM-slutspelsmatcher - sviten på 57 EM-matcher i rad utan förlust står sig dock fortfarande...

Nästa omgång i grupp B spelas på söndag: Island-Tyskland och Norge-Holland.