Norge besegrade Tyskland

Tre nordiska lag är klara för kvartsfinal i EM. Norge överraskade med att besegra Tyskland med 1-0 och vann grupp B. Därmed möter Sverige, i en eventuell semifinal, vinnaren mellan Tyskland-Italien.

Island svarade för en smått heroisk kämpamatch när man vann mot Holland med samma siffror, 1-0. Island blir troligen Sveriges motståndare i kvarten som bästa trea men definitivt svar på det får vi först imorgon kväll när grupp C färdigspelats.

Tyskland-Norge 0-1 (0-1)

Matchfakta

Isaksen sätter segermålet.Ingvild Isaksen var Norges segerskytt i sista minuten av den första halvleken. Skottet gick via ryggen på Elise Thorsnes och lurade Nadine Angerer i det tyska målet.

Norge inledde med toppspelarna Solveig Gulbrandsen, Ingvild Stensland och Caroline Hansen på bänken. Men trots det hade Tyskland svårt att skapa några heta målchanser.

I den andra halvleken gjorde Tyskland ett par byten för att försöka få igång laget, men utan att lyckas.

Norges unga anfallare Ada Hegerberg spelade ensam på topp. Hon kämpade ofta mot två tyska försvarare men lyckades vinna bollen gång på gång. 18-åringens arbetskapacitet var enorm och hon gav allt i 90 minuter.

Målvakten Ingrid Hjelmseth var säkerheten själv och hon fick bra hjälp av Nora Holstad Berge i försvarsarbetet.

Tyskland åkte på försthttp://svenskfotboll.se/svenskfotbollui/CMS/Edit/Default.aspxa EM-förlusten på 17 år och spelet hackar väsentligt. Men när det gäller som mest brukar de vara som bäst. En synnerligen farlig motståndare i en eventuell semifinal för Sverige.

Över 10.000 åskådare såg matchen i Kalmar vilket är en fantastisk publiksiffra!

För Norge väntar tvåan i grupp C, troligen blir det Spanien.

Holland-Island 0-1 (0-1)

Matchfakta

Island var långa stunder utspelat mot Nederländerna men Gudbjörg Gunnarsdottir var lysande i målet. Isländskorna hade bara en boll på motståndarmålet och det resulterade i mål efter en snygg nick från Dagny Brynjarsdottir i 30:e minuten.

Malmös mittfältare Sara Björk Gunnarsdottir jobbade enormt under hela matchen.

Isländskorna var enormt lyckliga efter segermatchen som innebär bästa resultatet någonsin i ett mästerskap.

Upplagt av: Stig Lindmark