Kalmar – maximal upplevelse på minimal sträcka!

Här hittar du all information du behöver om staden

Kalmar är en stad full av kontraster. Här möts dåtid och nutid, avkoppling och puls. Historiska byggnader, kullerstensgator och vackra parker ger staden charm och karaktär. Samtidigt finns det ett stort utbud av restauranger, pubar, kaféer och butiker. Det finns ett modernt universitet, multinationella företag och en flygplats tio minuters resväg från stadskärnan.

På promenad och cykelavstånd kan du uppleva sandstränder, lövskog, ängar, flytande villor, tinnar och torn. Och varför inte göra en utflykt till Öland eller Glasriket? Konst, kultur, design, mat, nöje och shopping. Med Kalmar i centrum får du maximal upplevelse på minimal sträcka.

Kuststad

Var du än befinner dig i Kalmar känner du närheten till havet. I hur många städer hittar du en badplats i slutet av Storgatan? Eller en gästhamn mitt inne i centrum? Kalmar är omslutet av vatten och självaste stadskärnan, Kvarnholmen, ligger på en egen ö.

Evenemang

Kalmar, Byttan by night.Under hela sommarsäsongen, från vår till tidig höst, är Kalmars stadskärna full av uteserveringar. Det är alltid någonting på gång. Runt om i staden anordnas konserter och andra evenemang. Bli inte förvånad om det är gratis!

Sedan några år tillbaka har Kalmar en av landets populäraste friluftsteatrar, Krusenstiernska teatern, som startades av Robert Gustafsson, Peter Dalle och Vicky von der Lancken. I år spelas föreställningen "Älskling, jag är visst gift!" med bl.a. Thomas Petersson, Ing-Marie Carlsson, Cecilia Forss och Robin Stegmar i rollerna.

Idrott

Kalmars nya arena invigdes 2011 och ägs av stadens rödvita stolthet Kalmar FF, som vann allsvenskt guld 2008.

I Kalmar finns ett stort idrottsintresse och det märks inte minst på stadens alla idrottsevenemang. Förra året fick Kalmars triathlontävling Ironmanstatus och är numera ett kval till världsmästerskapet på Hawaii. I Kalmar kan du också uppleva ett rafflande Grand Prix-lopp på cykel, en anrik simtävling som går i stadens kanaler och en lång rad löplopp, som vänder sig både till elit och motionärer. Det senaste tillskottet är ett nytt halvmaratonlopp, som har premiär den 29 juni.

Mer besöksinformation

För aktuell turistinformation, besök www.kalmar.com.

Host City Kalmar