Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Utvärdering av Dam-EM 2013: "Stor succé"

På tisdagens presenterades de fem olika utvärderingar som genomförts i samband med UEFA Dam-EM 2013.
- Samtliga resultat pekar glädjande åt samma håll, nämligen att turneringen var exceptionellt bra för Sverige, för värdstäderna, svensk och internationell damfotboll och därmed har vi fog för att kalla mästerskapet för en stor succé, sa turneringschefen Göran Havik vid tisdagens presskonferens.

EM-succé i Linköping

Juli 2013 bjöd på en solig och varm folk- och fotbollsfest. UEFA Dam-EM i Linköping blev en svåröverträffad publiksuccé: Nästan 25 000 personer såg EM-matcherna på Linköping Arena och 15 000 besökte Fan Zone!

Tack våra fantastiska volontärer!

250 volontärer hjälpte till att skapa den magiska folk- och fotbollsfesten i Linköping. Ständigt med ett leende på läpparna.

Unik satsning på tjejfotbollen i Linköping

Linköpings kommun satsar 1 miljon kronor på två år på att uppmuntra fler unga tjejer i Linköping att spela fotboll. Satsningen sker tillsammans med Östergötlands fotbollförbund inom ramen för en nyetablerad fond, Fotbollsfonden.

Se EM-finalen på Stora torget

På söndag, 28 juli, klockan 16.00 sänder vi EM-finalen på storbildsskärm på Stora torget i Linköping.

EM avslutades med ett nytt publikrekord

Nytt publikrekord, böljande spel, straff, förlängning, avgörande straffar och dansk segerglädje. Den sista EM-matchen på Linköping Arena gav besökarna valuta för pengarna.

Volontärerna – EM:s nyckelspelare

I går spelades den sista EM-matchen i Linköping när Danmark vann över Frankrike. Medan de 7448 personerna i publiken lämnade arenan fortsatte jobbkvällen för volontärerna.
- Det är en självklarhet att ställa upp när något sådant här händer i stan, sa Viktoria Erbs.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013
Janni Arnth slog in den avgärnade straffen som tog Danmark till semifinal.

Danmark skrällvann mot Frankrike

Danmark, som tog sig till kvartsfinal efter lottning, eliminerade Frankrike efter förlängning och straffsparkar.
Johanna Rasmussen gav Danmark ledningen i den första halvleken och Louisa Necib kvitterade till 1-1 på en hårt dömd straff i den andra halvleken.

Respekt i fokus i ny cup

Ryssland, Spanien, England och Frankrike gjorde under torsdagen upp på gäsplanen granne med LInköping Arena. Inga resultat räknades och ingen segrare i cupen utsågs. I stället handlade cupen om respekt i fotboll.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter