Linköping Arena

Linköping Arena skall bli hela Linköpings fotbollsarena, ett hem för elit och bredd, för matcher och träningar. Året runt.

Våren 2013 stod Linköpings nya fotbollsarena i Kallerstad klar. Arenan är tillgänglig för alla Linköpings fotbollsföreningar. Arenans lokaler kan även nyttjas till konferens och andra former av mötesplatser för både föreningsliv, företag och andra genom sina olika faciliteter.
Den nya fotbollsarenan är en modern arena både för match och träning, byggd för att klara kraven för allsvensk fotboll (dam- och herrallsvenskan) och för UEFA Dam-EM 2013.

Arenans publikkapacitet är 8 400 fördelat på 7 400 sittande (knappt 6 300 under tak), 900 ståplatser och 100 övriga platser (media, rullstol). Under UEFA Dam-EM kommer det att vara 7 300 sittplatser. Det finns VIP-utrymme, uppdelat på olika rum och loger, för totalt 180 personer.

Publikkapacitet under Dam-EM:
7 300
Underlag:
Naturgräs under Dam-EM
Invigning: 5 maj 2013
EM- premiär:
12 juli 2013 kl 20.30 - England-Spanien

Linköping Arena kommer att bli ett nytt landmärke för Linköping och genom Dam-EM bygger vi förhoppningsvis vi en stolthet hos Linköpingsborna - för arenan och Linköping som evenemangsstad och ökar intresset för dam- och flickfotbollen.

Linköping Arena är hemmaarena för Linköpings FC och ligger två kilometer från centrala Linköping.

Adress:
Vigfastgatan, 582 54 LINKÖPING

Biljetter till EM köpes via ticnet.se, ticnetombud, Linköpings Turistbyrå och på Linköping Arena kl 10-12 vardagar och kl 10-matchstart på matchdag.

Översiktsbild av Linköping Arena.

Kategorierna på Linköping Arena.