Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Utvärdering av Dam-EM 2013: "Stor succé"

På tisdagens presenterades de fem olika utvärderingar som genomförts i samband med UEFA Dam-EM 2013.
- Samtliga resultat pekar glädjande åt samma håll, nämligen att turneringen var exceptionellt bra för Sverige, för värdstäderna, svensk och internationell damfotboll och därmed har vi fog för att kalla mästerskapet för en stor succé, sa turneringschefen Göran Havik vid tisdagens presskonferens.

Kategori: UEFA Dam-EM 2013

Tyskland slog ut Italien

Tyskland blir som väntat Sveriges motståndare i EM-semifinalen i Göteborg på onsdag. Mot Italien så gjorde Simone Laudehr matchens enda mål i 26:e minuten och 1-0 var en säker tysk seger.
- Det var väl rätt så väntat och det blir en härlig semifinal mot Tyskland, en bra test för oss, sade Caroline Seger till TV4.

Publiksuccé i Växjö!

8861 personer såg kvällens match mellan Tyskland och Holland. Om man bortser från tidigare finaler och matcher där värdnationer deltar, är publiksiffran den högsta publiksiffran i ett Dam-EM hittills.
- Helt fantastisk! Detta är ett bevis på det otroliga engagemang som våra värdstäder lägger ner på arrangemanget, säger en mycket nöjd Göran Havik, Organisationschef för UEFA Dam-EM 2013, efter matchen.

Träffa VM-hjältarna från 2003 i Fan Zone under EM!

Det är tio år sedan Sverige vann VM-silver i fotboll – en final som följdes av 3,8 miljoner tv-tittare i TV4. 2003-hjältarna kommer nu att återfinnas på läktarna under EM i Sverige 2013 – passa på att träffa dom i fan zons på vägen till matcherna!

Kategori: UEFA Dam-EM 2013
Tysklands förbundskapten Silvia Neid har presenterat sin EM-trupp.

Brandskattad tysk EM-trupp

Tysklands förbundskapten Silvia Neid presenterade Tysklands EM-trupp på torsdagen. På grund av skador på spelare som bland andra Babett Peter, Verena Faisst, Kim Kulig, Alexandra Popp och Linda Bresonik innehåller truppen fler unga spelare än vad som annars skulle kunna förväntas.

Växjö får besök av UEFA Dam-EM 2013 trofén

Turnén för Trofén fortsätter i helgen. Nästa anhalt är Växjö där Trofén kommer anlända till stortorget och sedan "bäras" av framtidens fotbollsspelare till Willians park i centrala Växjö. Ett stort event kommer äga rum i stan och trofén kommer finnas på plats i staden centrum mellan 11-15.

Islands vikingar är redo!

I förra veckan var det allsvensk träningsmatch i Växjö mellan LDB FC Malmö och Kristianstads DFF. I båda de skånska lagen finns isländska landslagsstjärnor och efter matchen fick vi nöjet att prata med dem och Kristianstads tränare Elisabet Gunnarsdottír!

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter