Publiksuccé i Växjö!

8861 personer såg kvällens match mellan Tyskland och Holland. Om man bortser från tidigare finaler och matcher där deltagande nationer deltar, är publiksiffran den högsta publiksiffran i ett Dam-EM hittills.
- Helt fantastisk! Detta är ett bevis på det otroliga engagemang som våra värdstäder lägger ner på arrangemanget, säger en mycket nöjd Göran Havik, Organisationschef för UEFA Dam-EM 2013, efter matchen.

En välspelad fotbollsmatch, med två bra lag spelades tidigare ikväll i Växjö. Matchen slutade 0-0 vilket innebar att även den fjärde matchen i EM slutade oavgjort. Åskådarantalet på matchen var 8861 vilket är den högsta publiksiffra som en match i ett Dam-EM haft, om man bortser från tidigare finaler och matcher där värdnationen deltar. Historiskt sett är det dessa typer av matcher som har haft höga publiksiffror under tidigare dam-EM, och Anna Sjödahl, lokal projektledare för UEFA Dam-EM 2013 i Växjö var därför mycket nöjd efter matchen:

- Vi har inte ens kunnat drömma om att ha i princip slutsålt på matcherna, detta är över all förväntan. Den lokala organisationen har jobbat stenhårt för att skapa en riktig fest till premiärmatchen och det här är belöningen. Stöder från den lokala befolkningen, men också från våra besökare från Holland och Tyskland, har verkligen hjälpt att skapa en fantastisk stämning. Inte bara på arenan utan även i Fan Zone i stadskärnan tidigare idag.

8861 åskådare är inte bara en historisk siffra för damfotbollen utan även den näst högsta publiksiffran alla kategorier på arenan i Växjö. Bara den historiska premiären när Öster spelade den första matchen någonsin på arenan har dragit mer publik.

– EM i Växjö kunde inte fått en bättre start. Vi hoppas att denna känsla sitter kvar och föder ytterligare hunger för nästkommande matcher, säger Anna Sjödahl som nu har fullt fokus på nästa match i staden som spelas 14 juli mellan Island och Tyskland.