Volontärsuppdrag

ACKREDITERING

Din uppgift är att se till att media, VIP och volontärer m.fl. får en ackreditering som berättigar tillträde till specifika områden på arenan. Du kontrollerar legitimation, jämför med ett dataregister och skriver ut ackrediteringen på plats. Det är viktigt att du är stresstålig, noggrann och serviceorienterad. Du kommer vara stationerad i ackrediteringscentret i närheten av arenan. Det kommer vara som mest att göra under matchdagar.

ADMINISTRATION/KONTORSSERVICE

Här hamnar du mitt i hetluften då din uppgift blir att assistera organisationen kring dam-EM vilken inkluderar bl.a. UEFA representanter. Du är organiserad och har lätt att ta till dig nya uppgifter och har en förmåga att snabbt få saker och ting gjorda. Du utgår ifrån organisationskontoret i eller i närheten av arenan. Turneringsorganisationen kommer att vara på plats och behöva din assistans under hela turneringen.

ANTI-DOPING

Din uppgift är att under matchdag assistera vid en eventuell dopingkontroll. Det innebär att informera berörda parter samt se till att det praktiska fungerar kring dopingkontrollen. Vi ser gärna kvinnliga sökanden. Då det är en mycket ansvarsfull roll får du dessutom gärna vara 25 år eller äldre. Du är seriös och hanterar känslig information med diskretion.

FAN ZONE

Dina uppgifter är varierande och rör allt mellan att svara på frågor från sponsorer och partners som ställer ut i Fan Zone till att visa besökare rätt. Din arbetsplats är utomhus på en centralt placerad plats i staden. Du är utåtriktad, serviceorienterad och gillar när det händer mycket runt omkring dig. Fan Zone är öppen under hela turneringen vilket innebär att du är på plats även under icke-matchdagar.

GÄSTSERVICE

Din uppgift är att välkomna all gästerna till arenan och hänvisa dem rätt vid både ankomst och hemgång. Du finns till för att svara på enklare frågor som rör arenan, turneringen och staden. Det är därför en fördel om du har besökt arenan tidigare och "känner dig som hemma i stan". Du är öppen och vänlig och tycker om att hjälpa till. Du utför ditt uppdrag i eller i direkt anslutning till arenan under matchdagar. Vissa volontärer kan bli placerade på stadens flygplats, järnvägsstation, hotell eller andra samlingsplatser.

IT

Din uppgift är att med hjälp av en centralt placerad IT organisation finnas till hands för att hjälpa till och lösa enklare IT-relaterade problem på plats i organisationskontoret i eller i direkt anslutning till arenan under hela turneringen. Du är tekniskt orienterad gillar service och har goda datakunskaper, gärna om datanätverk.

MATCHARRANGEMANG & CEREMONIER

Dina uppgifter är att ta emot, öva med och hålla reda på maskotar, flaggbärare samt bollkallar. På vissa arenor kommer du också assistera under ceremonier. Du är stresstålig och punktlig. Då många av deltagarna är barn och ungdomar så är det en fördel om du har erfarenhet av att jobba med ett ungdomslag, på en skola eller liknande. Uppgiften är koncentrerat främst till matchdagar.

MEDIA

Din uppgift är att under turneringen finnas till hands och ge service till journalister och fotografer. Din arbetsplats varierar men är fokuserad i och kring mediecentret där du t.ex. välkomnar journalister, delar ut fotografvästar och distribuerar mat och dryck. Kanske utbildar du dig inom media eller lusläser du sportdelen i lokaltidningen? Du talar med fördel ytterligare något språk utöver svenska och engelska som är ett måste. Du är på plats under matchdag men vissa undantag som t.ex. presskonferenser innebär att datum kan variera.

PARKERINGSVÄRD

Som parkeringsvärd arbetar du utomhus under matchdagar. Du dirigerar trafik i rätt riktning, hjälper till på parkeringsplatser, ser till att det är ordning och reda, samt assisterar gäster som vill ta sig till och från arenan med kollektivtrafik. Du har med fördel god lokalkännedom och gillar att hjälpa till.

TRANSPORT

Innehar du körkort och har god lokalkännedom passar du som chaufför. Vi ser gärna också att du är ansvarsfull och serviceinriktad, har ett gott humör och goda språkkunskaper. Som chaufför transporterar du inte bara besökare, det kan hända att du också får köra viktiga bud. Du tar väl hand om den bil du kör och i uppdraget ingår också bilvård. Ditt uppdrag som transportvolontär sträcker sig över hela turneringen.

UNDERHÅLL & PRAKTISK SERVICE

Inom underhåll & praktisk service finns det en mängd olika arbetsuppgifter. Du jobbar praktiskt med alltifrån uppbyggnad i och kring arenan före turneringen till underhåll av arenan under turneringen. Du tar emot leveranser och fördelar mottagna varor samt hjälper till med skyltning av arenan. Efter turneringen hjälper du till med nedmontering. Arbetsuppgifterna kan till viss del vara fysiskt krävande. Du är händig, effektiv och en sann problemlösare.

VIP & HOSPITALITY

Är du representativ, serviceorienterad och problemlösare passar du som VIP & hospitality värd/värdinna. Du är flytande i både svenska och engelska. Din uppgift är att under främst matchdagar ge högklassig service till särskilt inbjudna gäster. Presterar du bäst när kraven är höga är detta uppdraget för dig.

VOLONTÄRCENTER

Din uppgift är att assistera din lokalt volontäransvarige under turneringen på plats i volontärcentret – hjärtat i volontärverksamheten under turneringen. Du hjälper till att svara på frågor från dina volontärkollegor, håller ordning och reda i volontärcentret samt sköter vissa administrativa uppgifter. Du är glad, öppen, vänlig och hjälpsam.