Kategori: Damlandslaget
Peter Gerhardsson och Magnus Wikman.

Trupp till viktig junisamling

Anna Anvegård är utropstecknet i den junitrupp som Peter Gerhardsson presenterat inför två viktiga kvalmatcher. Forwarden som öst in mål i Elitettan senaste åren har inlett årets Damallsvenskan med tre mål och finns nu med till matcherna mot Kroatien och Ukraina.

- De här två matcherna blir väldigt viktiga, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

”Jag har goda minnen från Gamla Ullevi”

Om en månad, 7 juni 18.45, spelar damlandslaget mot Kroatien på Gamla Ullevi i Göteborg. Det blir den första matchen på nationalarenan när viktiga VM-kvalpoäng står på spel. Inför samlingen träffar vi assisterande förbundskapten Magnus Wikman, om första matchen på Gamla Ullevi och samarbetet med förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget
Caroline Seger inledde det svenska målskyttet i 4-1-seger mot Ungern i VM-kvalet.

Fjärde raka segern i VM-kvalet

Sverige gjorde det som krävdes på bortaplan Ungern och tog tre poäng i VM-kvalet. Sverige vann matchen med 4-1 och fortsätter därmed VM-kvalet på bästa sätt med idel segrar.
- Vi får göra två mål på slutet och vinna med 4-1. Det var också bra så att vi får mål på tre spelare där framme. Sofia, Stina och Mimmi som får göra mål. Snygga spelmål allihopa tycker jag, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget
Peter Gerhardsson inför matchen mot Ungern.

Nya förutsättningar mot Ungern

5-0 blev resultatet i VM-kvalet mot Ungern på hemmaplan. Men nu är det ny match och nya förutsättningar. Peter Gerhardsson är tydlig med att det inte går att luta sig mot resultatet från i höstas.

- Det är som oftast skillnad på lag hemma och borta. Framförallt kan lag i regel agera med mer tro på sig själva på hemmaplan, säger förbundskaptenen.

Kategori: Damlandslaget

Sembrant redo för tävlingsmatch

Imorgon är det åter dags för VM-kval när damlandslaget möter Ungern på bortaplan. Linda Sembrant och de andra spelarna har genomfört det sista träningspasset och truppen är nu redo för matchen.

- Man känner att det är tävling om tre poäng som är otroligt viktiga att vi får med oss hem, säger Linda Sembrant.

Kategori: Damlandslaget
Nilla Fischer jublar efter mål senast mot Ungern.

Fischer tillbaka i landslaget

I slutet av oktober förra året vann damlandslaget över Ungern i Borås. Matchen är den senaste i VM-kvalet men också den senaste matchen som Nilla Fischer spelade i landslaget. Efter det har mittbacken stått över ett par samlingar men nu är hon tillbaka och trivs.

- Det är väldigt roligt att vara tillbaka i landslaget, att vara med i gänget igen, säger Nilla Fischer.

Kategori: Damlandslaget

Hurtig lämnar samlingen

Lina Hurtig missar matchen mot Ungern.

Det var under gårdagens träning som Lina Hurtig skadade vänster fot. Efter undersökning på tisdagsmorgonen är det nu beslutat att Hurtig åker hem från Ungern.

- Lina reser hem till Sverige för vidare undersökning och röntgen av foten, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

Kategori: Damlandslaget

Damlandslaget på plats i Ungern

Efter Algarve Cup och träningslandskamper sedan oktober är det på torsdag åter dags för VM-kval för damlandslaget. Landslaget samlades och reste till Ungern under måndagen och samtliga spelare är tillgängliga inför dagens träningspass.

- Rapporterna på bussresan hit var väldigt positiva, inga skavanker. Däremot är det några som spelade ganska tuffa matcher igår, så det blir en uppdelad träning här i dag, säger Peter Gerhardsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter