Kategori: Landslag
Dubbelt Sverige! Biljetterna är släppta till matcherna i Göteborg

Köp biljetter till matcher i Göteborg

Under fredagen släpptes biljetterna till blågula landskampsveckan i Göteborg där upp mot 50 000 supportrar får möjlighet att se våra landslag spela. Herrlandslagets VM-genrep spelas mot Peru 9 juni och två dagar före det, 7 juni, spelas damlandslagets VM-kval mot Kroatien. Nästan 16 000 förhandsbiljetter är redan sålda och reserverade till matcherna så se till att säkra din biljett. Dubbelt Sverige!

Kategori: Damlandslaget
Peter Gerhardsson med kapten Caroline Seger.

Trupp till VM-kval mot Ungern

Efter fem träningslandskamper väntar VM-kvalspel för damlandslaget igen. Ungern står för nästa motstånd i VM-kvalet den 5 april och Peter Gerhardsson har presenterat truppen som reser till Szombathely för att plocka tre poäng.

- Det ska bli väldigt kul med VM-kvalspel igen, säger Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

Lindahl och Fischer i världselvan 2017

Hedvig Lindahl och Nilla Fischer har blivit uttagna i FIFPros världslag 2017. Världselvan har röstats fram av över 4000 spelare världen över.

- Vad många bra målvakter det finns där ute och av alla dem bli vald att vara målvakt i världselvan. Det är ju nästan helt surrealistiskt, säger Hedvig Lindahl.

Kategori: Damlandslaget
Ovädret gjorde planen ospelbar, och finalen i Algarve Cup fick ställas in.

Finalen inställd på grund av oväder

Finalen i Algarve Cup Nederländerna-Sverige blir inte av. Planen i Parchal är inte spelbar på grund av det regn som öst ner under dagen.
Tävlingsorganisationen har beslutat att Sverige och Nederländerna delar segern i turneringen.

- Underlaget är inte spelbart på grund av kraftigt regn. Tävlingsorganisationen har beslutat att matchen inte kan genomföras. Det vore oansvarigt mot deltagande lag och spelare, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors.

Kategori: Damlandslaget
Startelvan i finalen är presenterad.

Startelvan i finalen

Finalmatchen mot Nederländerna är en dryg timme bort. Matchen börjar 19.30 och förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat den startelva som inleder finalen. Matchen sänds live på svenskfotboll.se.

Kategori: Damlandslaget

Peter Gerhardssons finaltankar

Damlandslaget med förbundskapten Peter Gerhardsson har tagit sig till final av Algarve Cup. 19.30 väntar Europamästarinnorna Nederländerna. Ett tufft test väntar landslaget.

- Om man nu räknar Nederländerna som bästa motstånd hittills måste ju vi också göra vår bästa prestation, säger Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

Kosovare Asllani inför finalen

Damlandslaget är klart för final i Algarve Cup. I morgon onsdag spelar laget mot Nederländerna i finalen och Kosovare Asllani ser fram emot matchen.

- Så klart vi har minnen från kvartsfinalen i EM så man känner ju revanschlust att göra en bättre match än då, säger Kosovare Asllani.

Kategori: Damlandslaget
1-0-målet i 3-0-segern mot Ryssland gjordes av Filippa Angeldal - som därmed fick göra mål i den svenska landslagströjan för första gången.

Sverige klart för final efter gruppseger

Efter två segrar och en oavgjord vann Sverige under måndagen sin grupp i Algarve Cup. Ryssland besegrades enkelt med 3-0 i blåsten i Portugal och gruppsegern innebär att landslaget är klart för final mot Nederländerna på onsdag 19.30.
- Det var skönt att både vinna och få visa att vi kan spela bra fotboll, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

Gerhardsson vill vinna gruppen

16.00 ställs damlandslaget mot Ryssland i sista gruppspelsmatchen av Algarve Cup. Samtidigt spelar Sydkorea mot Kanada och då ska det avgöras vilket lag som vinner gruppen och har chans på finalspel i Algarve Cup.

- Att vinna vår egen match är nummer ett, säger Peter Gerhardsson.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter