Kategori: Damlandslaget
Stina Blackstenius missar sista två matcherna av Algarve Cup.

Färdigspelat för Blackstenius

Det var i slutet av matchen mot Sydkorea som Stina Blackstenius fick en känning och byttes ut. Nu konstaterar landslagsledningen att det är färdigspelat för anfallaren i Algarve Cup.

- Det är en lättare muskelskada i låret som håller henne borta från de två avslutande matcherna, kommenterar landslagsläkaren Ali Kad.

Kategori: Damlandslaget

Nedslag Algarve: Möt Annica Näsmark

Hur ser en dag ut för fysioterapeuterna under en samling med damlandslaget? Annica Näsmark tar oss igenom en vanlig dag i arbetet i dagens avsnitt av Nedslag Algarve.

- Dagen börjar med att vi kollar av spelarna innan vi åker till träning. Om något specifikt har hänt, om det är några förändringar sedan gårdagen, säger Annica Näsmark.

Kategori: Damlandslaget
Loreta Kullashi assisterade Stina Blackstenius vid Sveriges mål i 1-1-matchen mot Sydkorea.

Ungt Sverige spelade 1-1 mot Sydkorea

Med bara en dags uppehåll efter segern mot Kanada skiftade förbundskaptenen Peter Gerhardsson duktigt i den svenska startelvan. Sex spelare med färre än tio seniorlandskamper på kontot ingick i den startelvan som spelade 1-1 mot Sydkorea under fredagskvällen.

Kategori: Damlandslaget

Gerhardsson inför Sydkorea

Sverige står på tre poäng i Algarve Cup efter segern mot Kanada. Vid 20.00 väntar Sydkorea i match två och nya viktiga poäng står på spel. Matchen sänds live på svenskfotboll.se.
- Vi vill gärna fortsätta visa att vi kan vara aggressiva i vårt försvarsspel, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Kategori: Damlandslaget

Nedslag Algarve: Seger om återhämtning

Damlandslaget besegrade Kanada med 3-1 under onsdagskvällen. Redan imorgon väntar nästa match när Sydkorea står för motståndet. Caroline Seger pratar om återhämtning och beskriver hur en träning ser ut mellan två matcher.

- Vi som spelat mycket är inte med hela passet, säger Caroline Seger.

Kategori: Damlandslaget
Fridolina Rolfö svarade för en stark insats när Sverige besegrade Kanada med 3-1 i Algarve Cup.

3-1-seger mot Kanada i Algarve Cup

Damlandslaget inledde årets upplaga av Algarve Cup med seger 3-1 (1-0) mot Kanada i Parchal. I en blåsig tillställning på en regntung plan gjorde Mimmi Larsson, Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius de svenska målen, Janine Beckie satte Kanadas 1-1-kvittering.
Härnäst, på fredag klockan 20.00, möter Sverige Sydkorea, en match som kan följas live på svenskfotboll.se.

Kategori: Damlandslaget

Nedslag Algarve: Matchdag

Ikväll inleder damlandslaget Algarve Cup mot Kanada. I dagens Nedslag Algarve berättar Olivia Schough om hur en typisk matchdag ser ut för spelarna och hur hon själv laddar för match.

Kategori: Damlandslaget
Magdalena Eriksson ser fram mot Kanadamatchen imorgon.

Eriksson ser fram mot turneringsstart

Magdalena Eriksson kommer till landslagssamlingen från en matchtät period i klubblaget Chelsea. Nu väntar fyra matcher på åtta dagar och Eriksson ser fram emot utmaningen.

- Det är en väldigt rolig turnering. Det är en bra erfarenhet att få så många matcher på kort tid, säger landslagsbacken Magdalena Eriksson.

Kategori: Damlandslaget

Nedslag Algarve: Möt Pontus Ekblom

Fyra matcher på åtta dagar ger en hög belastning på spelarna. I Nedslag Algarve möter vi fysiolgen Pontus Ekblom som berättar om hans arbete för att hålla koll på spelarna under samlingen.

- Jag mäter spelarnas belastning. Hur hårt de faktiskt jobbat, men också hur hårt de upplever att de jobbat, säger Pontus Ekblom.

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter