Kosovare Asllani i full träning igen

Kosovare Asllani har haft en efterhängsen förkylning – på dagens träning kunde hon köra hela passet.

Kosovare Asllani har haft en efterhängsen förkylning – på dagens träning kunde hon köra hela passet.
– Det kändes inte hundra, men jag hoppas att det blir bättre och bättre, säger PSG-proffset.

Tempot på träningarna har skruvats upp allteftersom laget har varit på plats i nordirländska Belfast. Det har varit mycket fokus på anfallsspel, detaljer har nötts, förbundskapten Pia Sundhage har nickat belåtet allt oftare.

Lisa Dahlkvist körde på egen hand under torsdagens träning.Tyresös Lisa Dahlkvist har tränat på egen hand på grund av en liten skada på inre ledbandet i ett knä, I morgon fredag testas hon fullt ut.
– Lisa har svarat bra på den alternativa träningen som vi har kunnat stegra successivt. Vi får se hur hon reagerar på att gå för fullt och om hon hinner bli matchklar, säger landslagsläkaren, Mats Börjesson.

Kosovare Asllani kom till samlingen inför lördagens viktiga VM-kval mot Nordirland med en halsinfektion men har blivit allt starkare. Hon vilade helt på tisdag, var med och kände på det under onsdagen och i dag körde hon för fullt för första gången.
– Hon har inte fått några reaktioner efter det vilket är bra, det är naturligt att man har lite sämre flås efter att man har varit sjuk, säger Börjesson.

Spelartruppen har mest ägnat sig åt taktik hittills, men fick en liten stund över till annat på torsdagseftermiddagen. Den tiden användes till ett besök på Titanicmuséet. Skeppet som byggdes i den nordirländska staden.

Nordirland-Sverige spelas på Shamrock Park i Portadown på lördag klockan 20.30 svensk tid.

Upplagt av: Rebecca Hedin