Tre säkra poäng i Portadown

Kosovare Asllani gjorde damlandslagets 1000:e mål genom tiderna när Sverige bortaslog Nordirland med 4-0, och därmed behöll sitt fläckfria facit i VM-kvalet.
- Jag tycker vi presterar bra fotboll efter förutsättningarna, och så gör vi fyra jäkligt snygga mål också, säger förbundskapten Pia Sundhage.

Kosovare Asllani gör damlandslagets tusende mål.Damlandslaget stod på 999 mål inför matchen mot Nordirland, och matchen var bara 8 minuter gammal när Kosovare Asllani gjordes ner i straffområdet av Jessica Doran. Asllani tog hand om straffen själv, och skickade in mål nummer 1.000.

- Jag visste inte om det när jag skulle lägga straffen. Det var lika bra det tror jag... Jag hade ju hellre gjort fler mål i landslaget, nej, men självklart så är det en kul grej, säger Kosovare Asllani.
- Det var tufft därute idag. Lerigt, geggigt, backigt, och när det började regna blev det ännu värre. Men vi slutade aldrig försöka, och skapade en hel del chanser och mål. Det får vi vara nöjda med, säger Asllani.

Sverige dominerade matchen på Shamrock Park och bjöd inte Nordirland på särskilt mycket, 16-0 i hörnor säger något lite om matchbilden. Trots oberäkneligt underlag och ett häftigt regn i andra halvlek, så höll laget pressen uppe och kontrollerade spelet väl.

- Jag är väldigt nöjd både med att vinna mot Nordirland och med den fotboll vi presterar, med tanke på förutsättningarna, säger förbundskapten Pia Sundhage.
- Fyra jäkligt snygga mål dessutom, och att Lina Nilsson gjorde ett av dom var extra roligt!

Lina Nilsson fastställde till 4-0 i den 87:e matchminuten - hennes allra första mål i damlandslaget och det i hennes 50:e landskamp.
Övriga målskyttar i matchen blev Lotta Schelin (2-0) och Emma Lund (3-0, även hennes första landslagsmål).

Bra: Lina Nilssons första mål i landslaget. Mindre bra: gräsmattan.

.