Folkesson i ettarollen mot Nordirland

I Caroline Segers frånvaro axlar Hanna Folkesson rollen som etta på det svenska mittfältet.

Pia Sundhage var mycket belåten med det sista träningspasset före VM-kvalet mot Nordirland i morgon kväll, men har respekt för motståndet:
– Det blir inga enkla tre poäng, säger förbundskaptenen.

Landslaget tränade för första gången på matcharenan, Shamrock Park, på fredagseftermiddagen. Det var ingen vacker syn som mötte Sverige när man väl kom på plats. Dåligt underlag och en lutande plan, men det är yttre förutsättningar som Sundhage inte vill fokusera på.
– Det är som det är, men det känns som att planen är så dålig att allting kan hända. Bollar kommer att studsa hit och dit och det gäller att vara vaken och hålla sig framme på returer. Det kanske inte blir vackert, men vi ska absolut vinna det här. Sedan är det lite lurigt att möta typiskt brittiska lag. De har stort hjärta och ger sig aldrig. Vi måste visa att vi är störst, bäst och vackrast i morgon, säger Pia Sundhage.

Kosovare Asllani bildar anfall med Lotta Schelin.Läget i truppen har ljusnat, Kosovare Asllani har genomfört två hela träningspass. Hon är spelklar och går in med Lotta Schelin på topp. Hanna Folkesson kommer att ta Caroline Segers plats som "etta" defensivt bakom mittfältarna.
– Vi funderade på om vi skulle fortsätta med det nya spelsystemet (4-1-3-2) nu, men konstaterade att vi åtminstone har tre spelare i truppen som behärskar den rollen. Hanna Folkesson som slår få felpass och är duktig på att hålla bollen inom laget, Emilia Appelqvist, som är en härlig kämpe och Lisa Dalkvist som har både kvalité och rutin.

Lisa Dalkvist gjorde sitt första hela träningspass i dag och kommer att undersökas av det medicinska teamet sent i kväll.
– Det kändes bra tyckte jag, nu ska vi bara se så att det inte blir några reaktioner. Att knäet inte svullnar upp eller något, säger Dahlkvist.

Hur ersätter du Nilla Fischer och Caroline Seger?
– Nilla Fischer är Nilla Fischer och det samma kan sägas om Caroline Seger, det är inga spelare man ersätter utan det blir laget som får göra det. Jag hoppas att spelarna gör allt för att vara störst, bäst och vackrast där ute på planen, även om det kommer att bli kamp.
Sverige har gjort 999 landslagsmål – gör någon, eller förhoppningsvis vem, gör det 1000:e?

Sveriges startelva (4-1:3-2): 1 Hedvig Lindahl - 16 Lina Nilsson, 3 Linda Sembrant, 2 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro - 14 Hanna Folkesson - 10 Sofia Jakobsson, 15 Therese Sjögran, 22 Olivia Schough- 9 Kosovare Asllani, 8 Lotta Schelin.
Ersättare*: 12 Carola Söberg - 4 Amanda Ilestedt, 5 Mia Carlsson, 7 Lisa Dahlkvist, 11 Antonia Göransson, 17 Malin Diaz, 19 Emma Lundh, 20 Emilia Appelqvist, 23 Elin Magnusson.

*Två spelare kommer att sitta på läktaren, vilka avgörs under lördagen.

Upplagt av: Rebecca Hedin