Bra drag på träningarna i Växjö

Emilia Appelqvist, som haft problem med ett knä, deltog i måndagens träning i Växjö.

Kanonförutsättningar i Växjö, bra drag på träningarna och Kosovare Asllani samt Emilia Appelqvist, som tränat vid sidan av, är också på gång.
– Jag har gott hopp om båda, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner.

På torsdag rullar VM-kvalet vidare när Sverige tar emot Nordirland på Myresjöhus Arena. Stora delar av landslaget samlades i Växjö i går kring lunchtid. Tysklandsproffsen Nilla Fischer, Antonia Göransson och Sofia Jakobsson, som hade match på söndagen, anslöt i dag kring lunch.

Extra lycklig att återse sina landslagskollegor var Emma Berglund. Mittbacken från Umeå IK råkade ut för en korsbandsskada i början av förra säsongen och har slitit hårt för att ta sig tillbaka. Senast hon var med på en landslagssamling var när Sverige mötte Island i en träningslandskamp den 6 april i fjol. Även den gången i Växjö.
– Det känns otroligt bra. Rehabiliteringen har flutit på hela vägen och jag har i princip inte haft några bakslag alls. Jag har inte känt någon osäkerhet på planen sedan jag började köra för fullt heller, säger Berglund, som spelat de tre inledande matcherna med sitt UIK.

Dam Sverige-NordirlandKosovare Asllani hade match på lördagen och hade en liten känning i ena foten, därför deltog hon inte på gårdagens träning och var med på delar av dagens pass.
Emilia Appelqvists knä som varit lite ömt, verkar också vara bättre.
– Nu ska vi se hur de reagerar efter dagens träning, men jag har gott hopp om att båda ska vara tillgängliga till matchen på torsdag, säger landslagsläkaren Yelverton Tegner.

I nuläget är 2 800 biljetter sålda.